Gabrys Opublikowano 12 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2020 Już pojawił się smognad moim krajem nie wrogim.W lesie drzewa spadają,polana, do pieców wkładają.Jak nie drukarz ten,to człowiek im los gotuje.Pewno szumią o tym,przecież drzewo też czuje.Chmurami biel nadeszła,w tatrach śnieg już spadł.Wiosną białe kwiecie,i teraz biały sad.Śnieżynki z nieba nie białeszaty smogu przybrały.Bo węgiel z kopalń czynnych,bo drzewa pospadały.Bo drzewa pospadały. 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 13 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2020 Witam - ja też luźno patrzeć na ten wierszyk - bo jest w nim moim zdaniem zbyt dużo oczywistości.... Pozd.serdecznie.
duszka Opublikowano 13 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Brzmi, jak smutna pieśń... Czuje w niej miłość, czy współczucie z cierpiącą naturą. Podobaja mi się też sformułowania: "nad moim krajem nie wrogim", i "Śnieżynki z nieba nie białe" - te zaprzeczenia w nich mają według mnie dużą siłę działania. Pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi