Andrzej_Wojnowski Opublikowano 7 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2020 Jak kochasz pisać wiersze to pisz je jak najczęściej słowa na papier wrzucaj może się kiedyś uda odnaleźć taką ścieżkę na której końcu szczęście uśmiechnie się do ciebie i w literackim niebie zostaniesz dostrzeżony a potem pierwszy tomik kilka spotkań autorskich twój guru Josif Brodski albo inny pasożyt poopowiadasz o tym że też o wolność walczysz że miłość nie zna granic że piszesz dla człowieka którego zły los czeka a potem co napiszesz dla wszystkich będzie śliczne czy to dobra metoda dać się trendom pokonać nie wiem pisać nie umiem zanikam w rymach tłumie nasze życie to proza którą chciałbym zrymować poezja jest chorobą zżera półkule obie ale warto jest pisać nawet jak nikt nie przeczyta 6
Marek.zak1 Opublikowano 7 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2020 Fajny tekst. Co do literackiego nieba i dostrzeżenia, zauważyłem (gdzie indziej), ze tzw poeci zawodowi patrzą z góry na innych, nie należących do elity. Wolę być tutaj i na podobnych portalach i dyskutować z Tobą i innymi koleżankami i kolegami. Pozdrawiam. 3
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 7 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Parnas zburaczał, nie tylko literacki. Wirus celebryctwa zaraził mózgi pseudoartystów. Kiedyś wydawało mi się że talent jest po to żeby nim się dzielić z innymi a nie murem oddzielającym od innych. Dziękuje Pozdrawiam 1
duszka Opublikowano 7 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może stać się chorobą, jak wszystko inne się może nią stać, - jeśli przekroczy granicę własnej tożsamości (przeznaczenia)... Ale wtedy nie jest już sobą i poezja nie jest poezją, choc może nadal się tak nazywa. Ja pisząc cały czas na to zważam, czy szukam tej jej właściwej "postaci". I to szukanie też jest piękne :) Szczery, otwarty wiersz. :) Pozdrawiam
w kropki bordo Opublikowano 7 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2020 @Andrzej_Wojnowski "Josif Brodski albo inny pasożyt"...??????
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 7 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2020 @duszka Dziękuję Duszko i pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "Josif Aleksandrowicz Brodski – rosyjsko-amerykański poeta i eseista. Laureat Nagrody Nobla w dziedzinie literatury za rok 1987. W ZSRR skazany na przymusowe roboty za pasożytnictwo w 1964" Pozdrawiam 1
w kropki bordo Opublikowano 8 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2020 @Andrzej_Wojnowski a...w tym znaczeniu? Okej Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Gość Franek K Opublikowano 8 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2020 I o to właśnie chodzi :)
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 8 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2020 @w kropki bordo @Franek K @Kot Dziękuję i pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi