Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak piękne są upalne dni, kiedy kończą się,

a powietrze delikatne niczym wyblakłe płatki.

twoje wilgotne usta dotykają moich,

wciskam ręce w wypiętą pierś,

jesteś dla mnie jabłonią.

usiądźmy wieczorem tu słońce.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Spójrz dziewczyno Z pięknością Ci nie do twarzy Dodaj sobie odwagi Poczuj się lepiej zanim znikniesz   Wbijasz do płotu gwoździe Bezwiedność to ostoja Jak Cię zwą dziewczyno Włosy skróty Ci od wczoraj   Odeszłaś z ojcowskich ramion  Wpadając do grobli zamkniętej Sama Twoja dłoń Zrzuciła Cię w przepaść   A teraz mi opowiedz Rozpuszczając ręce na wietrze Jesteś cyklonu okiem Czy schronieniem przed trzęsieniem   Oczy masz czerwone ze złości Przykro mi tak na nie patrzeć Widzieć codziennie Jak inni w nie patrzą   Chciałaś prawdziwego brata Odnaleź w swojej cząstce Niszczejesz będąc sama Pozbawiona miłości braterskiej   Dodaj mi odwagi Lustrzana dziewczyno Tak jak i Ty nie mam brata  Tak jak i Ciebie mnie też nie chcą   Mój sojuszniku w cierpieniu  Zatrzymaj moje myśli  Wstydzę się  Płaczę i się wstydzę 
    • zlot balonolotów   kabriolet retro toczy się przez łąkę pełną bicyklów   parasole solarne  odbijają się zdziwione  od balonów  unoszących się na retro niebie i suuuną jak obłoki    kwiaty do swoich  środków  mają się tak  jak balony do parasoli   podchodzą kobiety  w pantalonach reformy jeszcze  nawet niepomyślane   panowie -wąsiska,  rurki i monokle jakby byli pasikonikami obserwującymi  entomologów   z patefonu na powietrzu zawodzi stara melodia: there are nine million  bicycles
    • Tak, ale średnia życia jest bodajże najwyższa na świecie (90 lat). Pozdrawiam
    • Co, na łuku kuła noc?    
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...