Sekret Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2020 (edytowane) Splotłam meduzą ławicę włosów krępującą wzrok, rozplotłam perłową słodyczą mrok wśród parzydełek wrzącego czajnika i zaparzanych w nim zwłok czasu rozpryśniętego między hydrami, kroplami formaliny - pamięci o zatrzymanej w martwym kontinuum ekstropii, fobii (pro)społecznej, ja wiem – Tak, to jest to! W klatkach tlenowych mogą nas zamknąć, chociaż i tak nie będziemy już żyć – i nie! Nie przetnie naszej nici Mojra, gdyż dopiero po śmierci ona zacznie ją szyć! Zamroź mnie, jestem tylko embrionem, acz ciekawskim przyszłości, znasz mnie. Uwierz ze mną w świat, w którym mózg jest nieśmiertelny, a choroby znaczą tyle, co rozlane mleko, bo my i tak tamto z piersi Hery będziemy pić, i zdobywać te same ciała, które niegdyś ochrzciliśmy imionami bogów, i na tych ciałach będziemy uprawiać seks – Tak, to jest to! Wspaniała ludzkości! My wciąż się uczymy! Zwykłam – ty wiesz – często tak mawiać, gdy konstruowałam Partenon myśli na Twój właśnie temat. Pytasz mnie o grupę krwi Ja ci mówię: H(uman)+ Edytowane 14 Sierpnia 2020 przez Sekret (wyświetl historię edycji) 6
Victoria Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2020 @Sekret Przyznam się szczerze, że nie do końca zrozumiałam treść wiersza, ale lubię zagadki ;) Ale ten Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. naprawdę robi wrażenie :) Ale jeszcze wrócę i wczytam się lepiej ;) Pozdrawiam serdecznie :)
Johny Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2020 @Sekret Cudowna pochwała transhumanizmu, wiary w człowieka, wiary w naukę, wiary że dzięki naszej inteligencji pokonamy nasze ludzkie ograniczenia łącznie z chorobami i śmiercią. Świetnie się czytało. Jak zwykle na początku "o czym to jest, o czym to jest, o czym to jest??" by w końcu dojść do wspaniałego momentu "acha" :). Tym razem obyło się bez google, ale pewnie dlatego, że trochę wiem o temacie. Dzięki za miło spędzony czas :). 1
Sekret Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2020 @Victoria @Johny Dzięki za komentarze :) Pozdro!
Lahaj Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Zadziwiający. Podoba mi się na tyle ze jestem już tu chyba czwarty raz i wciąż się nie nudzę.
tetu Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Nie powiem, ciekawie, choć miejscami zbyt technicznie, ale to subiektywne odczucie, być może nie da się inaczej. W pierwszym wersie imho zbyt dużo upchane. Cztery ostatnie podobają mi się najbardziej. Pozdrawiam Sekret.
Sekret Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2020 @tetu @Lahaj Dzięki za komentarze :) Pozdro!
pomaranczowy.kot Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2020 @tetu mnie akurat ta "techniczność" bardzo uwodzi
Rekomendowane odpowiedzi