Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Dziękuję Paniom bardzo za komentarze.

"CYTAT (Beata Szymańska @ Sep 4 2003, 10:26 AM)
pokryte
kolczastą
zielenią
przesądów

ten wers powinien kończyć.Moim zdaniem"

Nie chciałam w tym momencie zaokńczyć, bo dopiero wtedy pióro mi się zaczynało ogrzewać wink.gif

Nie dodaję częściej wierszy, bo ostatnio mi troszkę nie wychodzą... Mam jednak nadzieję, że to chwilowe kłopoty.

Pozdrawiam bardzo serdecznie.

"dziś widziałem pierwsze kasztany, jeszcze białe po rozłupaniu..."
One nie ukazały jeszcze prawdziwej duszy. Pokazują swój czarujący brąz dopiero w desperackim akcie śmierci wink.gifsmile.gif

"a ja powiem, znajdź własną drogę i swoje kasztany:) ciekawa jestem, jak pisze Beata"
Ja tylko widzę kasztany oczyma serca, a wtedy przecież każdy z nich jest inny wink.gifsmile.gif

Dziękuję bardzo za komentarze. Przepraszam jednocześnie za sposób odpowiedzi, ale coś mnie dzisiaj natchnęło do tego stylu...
Pozdraiwam bardzo serdecznie

o nie .. tego to się już nie spodziewałem .. naprawdę .. i każdy krytyk jakiej maści by nie był wytknie formę. To nie wygląda jak wiersza ale jak układ wyrazów pisanych jeden pod drugim .. klasyczny brachykolon ... nie lepiej było to zapisać w czterech wersach ? miałoby sens głębszy, a w wierszu nie chodzi o długośc przecież .. smile.gif

CYTAT (Mirosław Serocki @ Sep 5 2003, 09:17 AM)
(...) spróbuj poczytać na głos i włącz sobie w myśli metronom. Powstanie imitacja odgłosu lecących na ziemię kasztanów. Ja przynajmniej takie coś usłyszałem.(...)

Staram się ostatnio odejść od stereotypowej formy i znaleźć coś innego, niepowtarzalnego - tylko dla siebie... Przepraszam, jeśli moje próby są nieudolne, ale człowiek uczy się przez całe życie...

Dziękuję Panu bardzo. Jest mi niezmiernie miło, że wyraził Pan tak pochlebną opinię o moim wierszu smile.gif

Pozdrawiam bardzo serdecznie