Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jeszcze wczoraj
mienił
mozaiką płatków

bukiet woni
łagodzący zmarszczki
przypominał jej
że jest kobietą

nie jedyną

wstawiła
przepraszam
łodygami w wazon
spoczęły w nim cierpko
jak w trumnie

Opublikowano

bardzo kobiece. gorzkie dość w swojej ckliwości. tom i sie podoba. ale nie podoba mi się styl. zreszta nie czyalem po to by oceniać. :) pozdrawiam i dzieki za mila lekturę

Opublikowano

Coś mi tu nie chce się złożyć (do trumny? ;)
"łodygami do wazonu"? tak normalnie? i ta trumna nagle (od "nie jedynej"? nie za duży skrót?).
Lirycznie tak jak lubię - początek piękny. Coś bym pociął i zamącił emocjonalnie w końcówce.
pzdr. b
Galileusz?

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

zazwyczaj trumna tak jakos nagle wcale jej nie chcemy i to "dla nie jedynej" skrót?? hmmm kręci się jak Galileusz wprawdzie mniej lirycznie, a rzekł sabie...a z tym ciągnięciem końcówki....jestes facetem - nie wchodzę w negację :)))) Pozdrawiam. Ana.
Opublikowano

zazwyczaj trumna tak jakos nagle wcale jej nie chcemy i to "dla nie jedynej" skrót?? hmmm kręci się jak Galileusz wprawdzie mniej lirycznie, a rzekł sabie...a z tym ciągnięciem końcówki....jestes facetem - nie wchodzę w negację :)))) Pozdrawiam. Ana.

Widzę, że namieszałaś w komentarzu ;) a ja wolałbym, żeby w wierszu ;D
pzdr. b
Opublikowano

Widzę, że namieszałaś w komentarzu ;) a ja wolałbym, żeby w wierszu ;D
pzdr. b

tam tez namieszałam :) no chyba, że....trumna :))) pzdr. a.