Ten utwór został doceniony przez użytkowników. WarszawiAnka Opublikowano 21 Lipca 2020 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2020 Kwitną lipy – wiatr niesie woń słodką, miodową, co zmysły z dala wabi swą błogą pieszczotą; gdy ciemna zieleń liści chroni przed spiekotą, rój jasnozłotych gwiazdek rozbłyska nad głową. Kwitną lipy – więc idę cienistą aleją, co zda się nie mieć końca – i niech końca nie ma; chwytam pachnące kwiaty rękami obiema, kiedy w nich twarz zanurzę, myśli ozdrowieją. Kwitną lipy – nim jeszcze bujną trawę skoszą, kładę się w niej i znikam, jak w zielonej toni; w uszach puchatych trzmieli muzyka mi dzwoni, zasypiam upojona lipową rozkoszą... 15
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2020 A słowa daleko za łąkę poniosą;) 1
Gość Franek K Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2020 (edytowane) Jak to w lipcu. Mam trochę zerwanych kwiatów lipowych Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 21 Lipca 2020 przez Franek K (wyświetl historię edycji)
WarszawiAnka Opublikowano 21 Lipca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2020 @Marcin Krzysica : Dziękuję za Twój głos. :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zapach lip chciałabym utrwalić na cały rok. :) Dziekuję i pozdrawiam
WarszawiAnka Opublikowano 21 Lipca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2020 @lena2_ : Dziękuję za Twój głos. :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo dziękuję, cieszę się, że udało mi się stworzyć odpowiednią atmosferę. :) Pozdrawiam
WarszawiAnka Opublikowano 21 Lipca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2020 @Franek K : Dziękuję za Twój głos. :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To jeden z uroków lipca... Suszysz kwiaty na herbatkę lipową? :) Pozdrawiam
ais Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2020 Och, aż poczułam tę lipę. Urokliwy wiersz. Jesienią, zaparzę kubek herbaty lipowej i wrócę do wiersza. Pozdrawiam. 1
Lidia Maria Concertina Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2020 @WarszawiAnka Oj jak ładnie! Wreszcie obalony został stereotyp, że "to lipa" :) Pozdrawiam! 1
WarszawiAnka Opublikowano 22 Lipca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, o to chodziło. :) Pozdrawiam
Gość Franek K Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2020 @WarszawiAnka Tak właśnie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
WarszawiAnka Opublikowano 22 Lipca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2020 @Marek.zak1 : Dziękuję za Twój głos. :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, cieszę się, że się podobało. :) Pozdrawiam
[email protected] Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2020 @WarszawiAnka Siadam Aniu pod moją olbrzymią lipą i wsłuchuję się w muzykę tego bzzzz..., faktycznie usypia. Praktykowałem wielokrotnie, a wiersz jak wielkie haiku. Kłaniam się pięknie. 1
M_arianne Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2020 (edytowane) @WarszawiAnka Kwitną lipy na mieście, kwitną i przy drodze... Oblepione kwiatkami, sieją woń na codzień. Przystanęłam i słucham buczenia, bzykania... Roju pszczół pracowitych wśród kwiecia igrania. I pszczołom nektar daje miododajna lipa... Wciągnij jej woń głęboko, by ci głos nie skrzypiał :) Edytowane 22 Lipca 2020 przez ~Marianna_ (wyświetl historię edycji) 1
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2020 @WarszawiAnka Patrzę dalej i szukam przewodniczek w Łodzi ale po co Warszawa dziś sonety płodzi Przeczytałem z ciekawością Pozdrawiam
WarszawiAnka Opublikowano 22 Lipca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję - tak właśnie miało być. :) Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi