iwonaroma Opublikowano 17 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2020 (edytowane) nierozumiani - brakuje im wielkich połaci z dołu, boków, góry trzymają się ledwie na resztkach wątłych nici sens prawie niewidoczny jakieś kształty jakieś kolory - w cierpieniu Edytowane 17 Czerwca 2020 przez iwonaroma (wyświetl historię edycji) 5
iwonaroma Opublikowano 18 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) dzięki @Radosław @Joachim Burbank podziękowania
Tomasz Kucina Opublikowano 18 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2020 Oto konstruktywizm liryczny jak świat złożony z figur geometrycznych, ustala fason statystycznego człowieka uwikłanego w pola powierzchni, obwody, szerokości, wysokości, długości. "Wyrwani z kontekstu" są tutaj jakby w kokonie pajęczym, z nitek, siatek, uwieszeni nad przepaścią świata, i cierpią z osobistych powodów. Podoba mi się w tym wierszu zaplanowana STATYKA, to znaczy bezruch. Maleńki sensor, dynamika, podmuch, klaśnięcie, tupnięcie, wydaje się iż może spowodować rozsypanie się tej sieci ludzkich zależności. Fajnie. Pozdrawiam Iwon ;)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 18 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2020 Witam - bardzo ciekawie dziś u ciele - warto było zajrzeć. Optymistycznych chwil życzę.
iwonaroma Opublikowano 18 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czasem warto coś napisać, by przeczytać coś :) Dzięki za b.ciekawy kmnt zdrówka Dziękuję Waldemarze, wzajemne życzenia 1
Tomasz Kucina Opublikowano 18 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Geometria! ... u panny z Awinionu, i niech tak pozostanie;) 1
iwonaroma Opublikowano 18 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2020 @laura sander Laura :)
laura sander Opublikowano 18 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2020 @iwonaroma czy to jakies pytanie do mnie? ps piekny wiersz:-)
iwonaroma Opublikowano 18 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pytanie? Pytajnika nie było :) tylko uśmiech :) W podziękowaniu za serduszko :) 2
Tomasz Kucina Opublikowano 18 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2020 @iwonaroma i @laura sander Laura widzę ma styl, mega awatar ;D
laura sander Opublikowano 18 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2020 @Tomasz Kucina dziekuje!!!:3 1
Czarek Płatak Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2020 Kuuuchenka, właśnie napisałem kolejny bazgrot, który wstawię jutro i tu zgryz - dałem mu tytuł 'Wyrwany', hmm
iwonaroma Opublikowano 19 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie ma rezerwacji słów ani słów na wyłączność, także spoko :) Chętnie przeczytam "Wyrwanego" :) Dzięki
Czarek Płatak Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miałem rezerwowy tytuł ;) Wiersz też ż o nierozumianych często. Dlatego dodatkowo Twój powyższy od razu mnie zastrzelił w dobrym tego słowa znaczeniu (jeżeli takie istnieje :) Ilu cierpiących wokół nas. Ciekawe czy tych, którzy myślą o cierpieniu dopiero, gdy spotka ich ono osobiście jest więcej od tych pierwszych..
iwonaroma Opublikowano 20 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) co do ostatniego zdania... no właśnie. A pewnie są i tacy, którzy, jak już, to myślą tylko i wyłącznie o własnym cierpieniu, więc i cierpienie może być egoistyczne.
Czarek Płatak Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dokładnie, choć cierpiący ma dla cierpienia chyba szerszy margines zrozumienia.
iwonaroma Opublikowano 20 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Na pewno. I w tym cierpienie ma chyba sens, jako możliwość zrozumienia drugiego. Ale potem trzeba z cierpienia wyjść :) bo głupotą jest w nim tkwić ponad czas i miarę. Ale to oczywiście nie zawsze od nas zależy.
Rekomendowane odpowiedzi