tetu Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2020 ten mężczyzna lubi konwalie przynosi je małej Różyczce w zamian za piękne oczy pełne strachu wpatrują się w stary krzyż jakby stamtąd oczekiwała przyjścia swojego wybawcy ten mężczyzna lubi jabłka przynosi je młodszemu bratu Róży wie że chłopczyk zjada pestki i nie wypluje nic co święcie zakazane dlatego wkłada mu w usta ogryzek każe ssać a potem wypełnia wodą (święcona ma moc oczyszczania) ten mężczyzna nosi obrożę lubi chłopców i dziewczynki nie warczy jest wierny panu pod sukienką małe rączki i (w)zwodniczy ptaszek - obrósł w piórka (tak mówi mężczyzna) i dysząc odmawia różaniec nęć ptaszku nęć chwała ojcu... i jak było na początku ten mężczyzna lubi konwalie 5
Ośmiorniczka Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2020 Znam ten wiersz, warto do niego wrócić. CHROŃMY DZIECI! 1
Luule Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2020 Mocno. i dobrze spuentowane tytułem, jeśli tak można powiedzieć. No właśnie, no właśnie, i czemu nie grzmisz. 1
MIROSŁAW C. Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2020 @tetu ... i zanim ci wsadzi do buzi i wszędzie indziej przyzwolenie bezkarność pamiętaj twoja rola ofiary nie wykluczy pogardy
Luule Opublikowano 26 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... Tu gdzie jest wina Powinna być kara Tam gdzie jest wino Lampka krwią Jezusa zwana Nie ma kary ...
iwonaroma Opublikowano 26 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2020 Pedofile to nie zwierzęta. To znacznie, znacznie gorszy sort. Tak, czasem ciężko zrozumieć to milczenie z góry. 1
Lahaj Opublikowano 26 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2020 @tetu jest w tym wierszu napięcie jest groza to jak ja ukazałas bardzo mi imponuje, jeszcze ja zapętliłas zmysłem zapachu. W drugiej zwrotce rozgrywa się dramat wszystko jakby za drzwiami nie wprost a dosadnie. 1
tetu Opublikowano 27 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2020 @Daniel Kordel @Ośmiorniczka @Luule @MIROSŁAW C. @iwonaroma @Lahaj @milczenie owiec bardzo Wam dziękuję za obecność i słowo pod wierszem.
tetu Opublikowano 10 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2020 Grynszpani, dziękuję za podzielenie się odczuciami. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi