Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2020 (edytowane) wiosna kolorowo się ubrała idzie delikatnie z gracją na głowie welon z porannej mgły spódniczkę przed kolano wdziała kłania się drzewom kwitnącym ptactwu za to że słodko podśpiewuje uśmiecha się do słońca za ciepłe upiększenie horyzontu wiosna bardzo kochana nie tylko przez nas ale kwiat i bociana Edytowane 10 Maja 2020 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji) 4
MIROSŁAW C. Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ...i taką wiosnę, lubię. Pozdrawiam.
iwonaroma Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2020 Bardzo fajnie, ciepło, optymistycznie :) aż chce się wyjść na spacer :)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 10 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2020 @MIROSŁAW C. - no to się ciesze że taką wiosnę lubisz - dzięki. Pozd. @iwonaroma - miło że zajrzałaś za co dziękuje. Uśmiechniętego wieczoru życzę.
Gość Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2020 @Waldemar_Talar_Talar swiatlo majowe oswietla nasze sciezki, wybudza z letargu.,tak jak Twoj wiersz.Pzdr
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 10 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2020 @Dag - miło cię widzieć - dziękuje za ten majowy komentarz. Ciepełka życzę.
Czarek Płatak Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2020 Tu kiececzka, tam maseczka :)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 11 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2020 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam - nie chciałem jej szpecić - dzięki że zajrzałeś. Pozd. @Kot - dzięki serdeczne za czytanie. Pozd. Edytowane 11 Maja 2020 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 11 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2020 @Natuskaa - dziękuje bardzo.
Domanski Opublikowano 12 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2020 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja jednak uwazam iz czym isc na piecote to znacznie lepiej jest jechac konno!!! wiosna kolorowo się ubrała jedzie konno delikatnie z gracją Co Pan na to?! Edytowane 12 Maja 2020 przez Domanski (wyświetl historię edycji)
Domanski Opublikowano 12 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2020 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a jezeli naprzyklad tak? Wiosna delikatnie się ubrała , Jedzie wozem kolorowym z taborami, Może z liści spadających jej powróży, Wiatr wiosenny, wierny kompan jej podróży, Zanim ślady Wasze mgła mi pozasnuwa, Opowiedzcie mi, Wiosenko, jak tam u Was jest? U nas wiele i niewiele bo w sam raz U nas czerwień, u nas zieleń, cień i blask U nas błękit, u nas fiolet, u nas dole i niedole Ale zawsze kolorowo jest wśród nas x2 Jedzie wiosna kolorowo z taborami, Ej, Wiosenko, tak bym chciała jechać z Wami, Będę sobie mieszkać kątem przy muzyce, Będę słuchać opowieści starych skrzypiec, Ciepłym wiatrem wam podszyję stare płótno, Co mi dacie, żeby już nie było smutno mi.Damy wiele i niewiele bo w sam raz damy czerwień, damy zieleń, cień i blask damy błękit, damy fiolet, damy dole i niedole ale będzie kolorowo pośród nas x2No i pojechałam z Wiosna na kraj świata, Wiatr warkocze mi rozplatał i zaplatał, I zbierałam dzikie trefle, leśne piki, I bywałam gdzie rodziły się muzyki, I odwiedzam tyeraz z wiosna zimne kraje, Cieple ciuchy biednym ludziom darmo dajem dziś. Weźcie wiele i niewiele bo w sam raz Komu czapke, komu sweter, komu mask. Komu fiolet, komu błękit, komu echo tej piosenki Nim odjedzie z pani Wiosna w czarny las x2 albo tak? Hej, młodo wiosno, Smutek zwalcz i strach, Przecież na tym piachu za 30 lat, Przebiegnie, z pewnością, jasna, długa, prosta, Szeroka jak morze Trasa Łazienkowska I z brzegiem zepnie drugi brzeg, Na którym śnieg dawno legł. Edytowane 12 Maja 2020 przez Domanski (wyświetl historię edycji)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 12 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2020 @Domanski - Dzięki że zajrzałeś - a filmiki super. Pozd. 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 12 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2020 @Radosław - dziękuje.
Rekomendowane odpowiedzi