siachna Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Wszystko i nic. Nie w tej roli, w tej roli nie chciałam być... Świat pachnie bzem, słodki jak sen. Czy bawię się dobrem i złem? Coś może jest. Unosi się. Kto ma oczy, ten widzi, wie. Na drodze kurz ten opadł już. I świeca w oknie stoi znów. To nie moje. Innej z kobiet. Nic tak bardzo nie jest moje. Ja nie walczę. Ja nie karzę. Wiem na pewno, że nie zdradzę. Gdy o wschodzie zmiażdży skronie nieoczekiwany koniec, umrę cicho, przeklnę licho. W oczach mi sie będzie szkliło. 30.04.2020r. 4
fregamo Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2020 (edytowane) @siachna a co tak w oczach szkli się jak nie dzień czy co dzień ma więcej słów niż sen i w roli tej przeklęty świat ma twoje imię umiera już rozpaczy zmierzch a zapach jak licho przeminą Edytowane 30 Kwietnia 2020 przez fregamo (wyświetl historię edycji)
siachna Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2020 (edytowane) @fregamo wow. Wyciągnąłeś całą esencję. Dziękuję. To jest ten sens. To jest piękne! Dziękuję! Choć jest tu jeszcze coś ukryte, ale mam nadzieję, że nikt do tego nie dotrze... Edytowane 1 Maja 2020 przez siachna (wyświetl historię edycji) 1
Czarek Płatak Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2020 Świeca w oknie i agonie ciągną mnie jak tą ćmę ogień. 1
siachna Opublikowano 13 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2020 @Czarek Płatak Świeca w oknie. Kiedyś była zaproszeniem. Pokazaniem, że się na kogoś czeka i się go do siebie zaprasza. W sumie, zgadza się, jeśli przyjdzie spłonie jak ćma w ogniu. Straszne. I najpiękniejsze.
Rekomendowane odpowiedzi