Maria_M Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2020 (edytowane) Piękne są polskie żonkile. Te pierwsze najżółciejsze, w wiosny promienie ubrane, ja je zapiszę wierszem. Na grządkach i rabatach poukładane wzory, bahama yellow złocisty, a z brzegu kanarkowy. Z rodziny amarylkowatych od francuskiego słowa, jonquille- żółty narcyz w okwiatach i ozdobach. Na zieloniutkim pędzie zakwita kilka kwiatów, koronką wydzierganych poukładanych płatków. Bursztynu bałtyckiego z zielenią Veronese’a, figlarne baletnice, patrzę, aż dech zapiera, przecieram ręką oczy, nie mogę się nadziwić, jak każdy przykoronek napręża swoją kibić. I wiosennego czaru song bananowy płynie, umówmy się na spacer do parku, gdzie żonkile wędrują kolorami, słońce je ciepłem złoci, w zapachy czas ubrany smakujmy, bo nie wróci MG Edytowane 28 Kwietnia 2020 przez Maria_M (wyświetl historię edycji) 6
Gość Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Czuć wiosenną nutę ;-) Pogodny wiersz. Bardzo pozytywny i potrzebny. Ładnie napisany. Widać dbałość o formę i treść. Pozdrawiam.
Gość Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2020 @Maria_M nie lubię koloru żółtego, nie stosuję w swoich projektach. Tymczasem.... tutaj wszystkie jego odcienie, bardzo pozytywnie na mnie wpłynęły. Piękne metafory. Gratulacje
Pan Ropuch Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Świat nie jest taki zły, świat nie jest wcale mdły - niech no tylko zakwitną jabłonie! Pan Ropuch 1
Gość Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2020 @Maria_M Namalowałaś słowami piękny, pachnący kwiatami i nadzieją obraz. Podoba mi się :) Miłego dnia :)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Witaj - ja bardzo lubię kwiaty a zwłaszcza łąkowe. Kwiaty mają to coś - co człowieka podnosi na duchu. Ślicznie dziś u ciebie. Kwiecistych momentów życzę.
Maria_M Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2020 @Morf Dzień dobry. Dziękuję za pozytywny komentarz:))) Pozdrawiam @Jacek_K Mamy wiosnę, kwitną nie tylko żonkile, a nadzieja dla każdego może być inna, chcę powiedzieć, że nadzieja to sprawa bardzo indywidualna, niechaj każdy swoją tworzy z nadzieją spełnienia :)) Pozdrawiam i dziękuję za uwagę. @Pan Ropuch Piękna piosenka:) Podoba mi się Twoje skojarzenie:) @Dag Lubię kolor żółty, tylko musi mieć odpowiedni słoneczny odcień. Dla takich komentarzy warto pisać:) @CafeLatte Bardzo dziękuję. Miłego:)) @Waldemar_Talar_Talar Witaj Waldemarze. Miło Cię tu znowu spotkać. Pozdrawiam serdecznie:) 1
Czarek Płatak Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2020 Zapachniało jak w Kwiatach u Tuwima ;)
złote serduszko Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2020 @Maria_M bardzo ładny wiersz a ja zapraszam do poczytania mój wiersz
Rekomendowane odpowiedzi