MIROSŁAW C. Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2020 (edytowane) awizo wisi na łuku nieba niczym krzyk diabła wciąż rozbrzmiewa mi w uszach uwolnić Barabasza piętno wypalone na piersiach z którym umieram i na nowo się rodzę ukryty w tłumie gdzie ludzie ściśnięci jak kocie mordki przy matczynym cycu są pozornie bezpieczni i chwiejny jak mury Jerycha mimo że anioł z urzędu nieustannie mnie pociesza jeszcze nie jestem gotowy spojrzeć ci w oczy Edytowane 11 Kwietnia 2020 przez MIROSŁAW C. (wyświetl historię edycji) 5
Czarek Płatak Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2020 A on nam jest spojrzeć gotowy? Przecież eksperyment Zbawienie skończył się totalnym niepowodzeniem. Zrodził kult, za którym popłynął ocean krwi i łez.
fregamo Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2020 @MIROSŁAW C. pozornie bezpieczni...? zatem wszyscy jesteśmy zgubieni...xd Jedyną wiarą jest człowiek choć wydaje mi się że poszukujemy... poszukujemy siebie.
MIROSŁAW C. Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2020 @Czarek Płatak Na opak zrozumieliśmy jego słowa. Ktoś mądry powiedział, że religia, doprowadza ludzi do obłędu... @fregamo Może życie to poszukiwanie, które nie posiada już celu... Pozdrawiam.
Natuskaa Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Włączam telewizor kilka razy do roku, żeby się przekonać, że nadal nic w nim nie ma... a tu masz, wczoraj włączyłam i bach "Pasja". I tak sobie czytam "kocie mordki przy matczynym cycu". Pasuje. Pozdrawiam :)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Witaj - trudny wiersz... Pomyślnych Świąt życzę.
MIROSŁAW C. Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dla tego filmu warto włączyć telewizor... Dziękuję za komentarz. Pozdrawiam. @Waldemar_Talar_Talar Dziękuję za ślad. Alleluja!
Rekomendowane odpowiedzi