Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kroczkami zagonione cichutko 

do rogu no no powolutku..

do kącika dzieci...

A Gombro wiedział co mówił.

Kartagina musi spłonąć!

- niepopularny głos 

Wiedział co mówił.

Zagonili nas do kąta

jeszcze nie krzyczą.

Gdzie te głosy? 

Chcę słyszeć głosy!

Rany boskie,

wszystkie kąty ostre!

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Sam tytuł i to "jeżeli..." to wręcz zamiar bezpośredni! Ty nie pytasz, nie prosisz! Ty ostrzegasz! Oj chyba zadziało się tam, zagotowało wewnętrznie.... aczkolwiek jestem spokojny - masz dar modelowania z każdej gliny, tak więc nie widzę zagrożeń :)
    • @Somalija dawno ci nic nie przesłałem...    
    • @tetu Zazwyczaj to ja komuś poprawiałem, ale w porządku, napój zwykle jest w butelce. PS. Nie zmieścił się w całości, kilka ważnych kropel poszło bokiem. Pozdrawiam!
    • @Annna2   Aniu. współczuję Tacie i Tobie.   niech to diabli wezmą.   i podobno dobrze to już było.   rośnie we mnie przekonanie, że do redukcji ludzi nie będzie potrzebna wojna.   dziękuję Aniu.       @violetta   na nowe domy, samochody, działki, wczasy na Teneryfie, dziwki, dobre żarcie itd.   a my jabłka z cynamonem, gimnastyka, spacer, marzenia.   i jeszcze mamy miłość na którą oni nie mają czasu :)        
    • Bardzo mi się podoba takie ujęcie tematu. Poezja wzniesiona na wyższe rejestry, wyniesiona na wyżyny metafizyczne, krążąca w żyłach i po orbitach... Jest wiele pytań o fizykę poezji często jest tak, że jeden wiersz ma różne interpretacje, a co za tym idzie istnieje na różnych płaszczyznach, inaczej między nami wibruje, łączy światy... a my wciąż zadajemy pytania i wciąż nie mamy odpowiedzi.   Tylko co to takiego poezja? Niejedna chwiejna odpowiedź na to pytanie już padła. A ja nie wiem i nie wiem i trzymam się tego jak zbawiennej poręczy. Wisława Szymborska  
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...