Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Jest rym asonansowy. Ostatnia sylaba ma wspólną samogłoskę a Rym asonansowy, nazywany też rymem niedokładnym, to rodzaj rymu, w którym nie wszystkie głoski współbrzmią, a jedynie samogłoski są takie same lub bardzo podobne. Rym asonansowy często występuje w poezji, np. "wiatr - świat"
    • @violetta   Niedawno pani mówiła, iż ukończyła pani studia ekonomiczne - zarządzanie, więc? A przecież pani uwielbia rządzić i tym samym wyciągnąłem logiczny wniosek - pracuje pani gdzieś tam na wysokim stanowisku... Rozumiem, iż pani jest pokorną owieczką, niestety: dla mnie taka postawa jest upokarzająca...   Łukasz Jasiński 
    • uaktualniłem się na tym dworcu sobotwór wczorajszego dnia krąży między peronami   czas podaje mi rękę na zgodę czyż nie lepiej byłoby przestawic zegar na inna planetę   w tej chwili jest to niewykonalne czasochłonne jak oczekiwanie na kolejny komunikat
    • @Dagna   Nie, proszę panienki, dzisiaj - świtach - tu nie ma żadnego rymu, a Dagna pochodzi od Dagmary, Dagmara od Dragomiry - to dzikusy z północy przywłaszczyli sobie słowiańskie imię, pytanie retoryczne: to Polska zaatakowała Szwecję czy Szwecja Polskę? Chyba trochę Historii panienka zna, nieprawdaż? Oczywiście: ma panienka prawo do własnego zdania, podobnie: jak ja, tak, Podmiot Liryczny może być bezpośredni lub pośredni, natomiast: u panienki Podmiot Liryczny jest bezpośredni - tożsamy z Autorką i miłego popołudnia życzę łaskawej panience...   Łukasz Jasiński 
    • Truskawki i drzewo słoń :)

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...