Dawid Rzeszutek Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2020 Sprawiedliwość nocy skrzywione są dziś z aureolą przez tęgie wichry ułomności myśli moje co dzisiaj swawoląaby pogruchotać święte kości aby wzrok nie wyłowił z tęczy niepokornej namiętności ognia co buchając się ciągle męczy jak księżyc goniąc sny za dnia Cierni młot krzywdy jest winien bo skrzywił świętość i jej cenę jak wataha bestialskich hien budząc tu bezkresną gehennę a gwiazdy srogi widząc koniec i krzywdę krwawych mych łez rozpoczęły ostatni swój taniec mając tutaj na zagładę kilka tez spadają miecze z korony nocy w cele okropieństw i szaleństwa ocaleli tylko ci wróżbici i prorocy bez grzechów człowieczeństwa gdy ziemia zniknęła z kosmosu w loży świętych zasiadła świta zbawcy ów Idei bez cienia ciosu z przeznaczeniem byli już kwita Autor: Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 11 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2020 Witaj Dawidzie - czytam twoje wiersze ale mam niesmak bo brakuje mi w nich miłość i piękna rzeczywistości ale takiej szczerej prawdziwej. Tyle wokoło fajnych rzeczy zdarzeń chwil. Może byś spróbował tak podejść. Pozd.
Rekomendowane odpowiedzi