iwonaroma Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2020 słowo jest szorstkie głaszcze jak papier ścierny boli, czasem bardzo, ale czyści do sedna do kości wszelkie relacje sztuczne niszczy i dobrze. 6
fregamo Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2020 @iwonaroma oj ja bym słowem tak nie gościł, nie postępował, nie upraszczał... my jesteśmy słowem a szczerość nie zawsze boli wszędzie we wszystkim liczy się balans, szeroko pojmowana równowaga co jednemu dobre innemu szkodzi i dobrze. 1
MIROSŁAW C. Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2020 @iwonaroma 'Od słowa do słowa idzie człowiek czasem całe życie' Pozdrawiam.
iwonaroma Opublikowano 10 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "Oj ja bym..." ... No ktoś musi ;) To prawda, że szczerość nie zawsze boli, ale kto szczerze naprawdę mówi, że kocha? Balans jest super, równowaga ratuje życie, ale jeśli uzyskujemy to w wyniku politury... to marna naprawdę taka "harmonia ". Ale za serce dziękuję :) bo ono nie musi współistnieć że słowami :) I dobrze. Fakt. Dzięki I zdrówka też oczywiście.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2020 Witam - niby mało a tak dużo powiedział ten wiersz. Pozd.
iwonaroma Opublikowano 10 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Waldemarze, również pozdrawiam
Sylwester_Lasota Opublikowano 11 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2020 (edytowane) Szczerze? Nie do końca się zgadzam. Tym bardziej, że znam jeszcze inne znaczenia tego słowa. Szczery - prawdziwy - wartościowy - uczciwy - dobroduszny - czysty - dobry (?). Np. W słowie szczerozłoty. Pozdrawiam szczerze i się szczerzę :D Edytowane 11 Marca 2020 przez Sylwester_Lasota (wyświetl historię edycji)
iwonaroma Opublikowano 12 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2020 @Karina Westfall dzięki Karinie :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No oczywiście, że jest druga strona medalu, ta o której mówisz. Ale czy na niej nie znajduje się w obecnych czasach mniejszość? Ta, która jest szczera i ta szczerość automatycznie rodzi złoto, dobro etc.? Z drugiej jednak strony, szczerość, która jest bolesna (i trze jak papier ścierny :)) też prowadzi do wartości, tylko mniej komfortową drogą ;). Też się szczerzę do Ciebie :)
wjola Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2020 rozmawiajmy :) myślę sobie że szczerość powinna iść w parze z tym że dajemy sobie nawzajem prawo by mówić co myślimy chociaż to może mijać się z cudzą prawdą :)
iwonaroma Opublikowano 15 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dokładnie. Choć myślę, że szczerość może polegać też na milczeniu, gdy nie chcemy mówić na jakiś temat. I tu współczuję politykom (nawet nie przypuszczałam, że mogę im czegoś współczuć ;)), gdy są niejednokrotnie agresywnie indagowani przez dziennikarzy :) W normalnych relacjach to się nazywa wścibstwo :) Dzięki i zdrówka
Czarek Płatak Opublikowano 17 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2020 Ma również właściwości np. mydła, ale i aksamitu może mieć ;)
iwonaroma Opublikowano 17 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) Poeta dobrze myśli :)
Czarek Płatak Opublikowano 17 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tylko nie zawsze o tym wie ;) 1
Rekomendowane odpowiedzi