Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Czarek Płatak Opublikowano 7 Marca 2020 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2020 Tafofobia Żywcem pogrzebany twarde wieko trumny, drapię paznokciami, dziki szum krwi, dudni serce echem, rwie się, chciwie gryzę oddech i tak gniecie przestrzeń grobowym stuporem. Oblepia mnie ciemność, jak czarna koszula, nie ma ciebie ze mną, nie ma ciebie, która wiedziałaś że dla mnie życie jest miłością, że byłaś mi światłem, proszę cię — nie odchodź. 11
fregamo Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2020 @Czarek Płatak stuporem... gniecie żywcem pogrzebany... pozdrawiam
Marek.zak1 Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2020 Smutne, w Twoim stylu i jak zawsze świetne i magiczne. Pozdrawiam. 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2020 A teraz bierzemy głęboki oddech i się uspokajamy... W s z y s t k o b ę d z i e d o b r z e. Mam nadzieję. Pozdrawiam serdecznie.
Sylwester_Lasota Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Agato, myślę, że to nie do końca jest wiersz o śmierci. Ja go odebrałem jako wiersz o lęku przed opuszczeniem. Pozdrawiam 1
Marek.zak1 Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Podobnie.
Gość Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Chęć walki, mimo wszystko. Wydostać się na zewnątrz, to niemalże wyjście z własnej głowy, kiedy miłość więzi człowieka od środka. Czarek, superb wiersz.
beta_b Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2020 Wątek funeralny :D mam kilka wierszy w temacie. Ciekawe jak pląsamy w podobnych rejestrach.;) Zgrabny i równy, miło mi było, bb
fregamo Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2020 (edytowane) @beta_b ta fobia to fobia czy fo...? xd co Ty chciałeś w tym tytule umieścić? Edytowane 7 Marca 2020 przez fregamo (wyświetl historię edycji)
MIROSŁAW C. Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2020 @Czarek Płatak Wiersz jak pocałunek łopaty grabarza. Tak, tak to komplement.
Natuskaa Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2020 Czytałam kiedyś, że ludzie pogrzebani żywcem chcą się dodrapać do własnych płuc... może lepiej poddać się kremacji ? Zaś to co napisałeś jest koszmarne, ale pięknie koszmarne. Pozdrawiam:)
Czarek Płatak Opublikowano 9 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Żywcem gniecie stupor pogrzebany Odpozdrawiam
Czarek Płatak Opublikowano 9 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Marek Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Czarek Płatak Opublikowano 9 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zawsze staram się w to wierzyć :) Dziękuję
Czarek Płatak Opublikowano 9 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za czytanie i chwilę zadumy nad wierszem. Pozwolę sobie nie pisać nic na temat interpretacji jego treści. Z zasady zawsze zostawiam tą sprawę czytelnikowi ;)
Czarek Płatak Opublikowano 9 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję. W takiej chwili, kiedy ból jest nie do zniesienia chciałoby się właśnie wydrapać na zewnętrz. Z własnych myśli.
Nata_Kruk Opublikowano 9 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2020 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... chyba tak trzeba na całość spojrzeć. Treść 'po Twojemu', jest smutnawo, ale ciekawie, najmniej tytuł mi przypadł, ale nie musiał przecież. Pozdrawiam. Edytowane 9 Marca 2020 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji)
Czarek Płatak Opublikowano 10 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję B. Lubię ten wątek. W sztuce i kulturze. Pozdrowienie
Czarek Płatak Opublikowano 10 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To fofofobia ;)
Czarek Płatak Opublikowano 11 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Lubię miksować ze sobą często skrajne nastroje. Dziękuję A co do sposobu na ostatnie odejście to zgadzam się - lepiej. Pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi