Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Lotem bliżej (II)

Jan Paweł D. (Krakelura)

Rekomendowane odpowiedzi

Chcesz czy nie, ale ta tęcza długo się tam nie uchowa. Jeśli to nie urazi Twoich uczuć tęczowych, chętnie zadedykuję Tobie - z upoważnienia Piss Kupa Kac Marka Jego ostanie kazanie...? 

@Jan Paweł D. (Krakelura) Cudne.... dot. video:)

Edytowane przez Lach Pustelnik
poprawiono (wyświetl historię edycji)

@valeria Pewnie w jednej, powyższy rysunek to szkic, studium, czy jakoś tak, narysowałem kompozycję i wszystkie elementy, które znajdą się na obrazie.

@Lach Pustelnik A dlaczego nie ma się uchować? To moja autorska praca, a tęcza jest elementem wielu religijnych obrazów i ma wiele znaczeń, np. pojawiła się po potopie, jako znak przymierza Boga z człowiekiem. To już nie można namalować papieża na tle tęczy? ;) Poza tym jak ktoś zniszczy mój obraz dopuści się po prostu aktu wandalizmu.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Janie Pawle, ja to wiem, Ty to wiesz, zapewne znacząca większość odwiedzających tę stronę - mam szczerą nadzieję - też wie. Mój wpis jest inspirowany kazaniem o którym wspomniałem. Ta satyra zdaje się być bardzo na czasie kiedy walka z "tęczową zarazą" przybiera w naszym kraju na sile ukazując i odsłaniając fundamenty na których budowana jest edukacja obecnych pokoleń młodzieży. O przyszłych pokoleniach nie wspominam, bo jestem w 100% przekonany, że z oczywistych względów nie ma to sensu. Pewnie już za kilkanaście lat człowiek dzisiejszy będzie w pewnym sensie reliktem przeszłości, ginącym gatunkiem albo gatunkiem pośrednim pomiędzy tym czym jesteśmy dzisiaj, a cyborgami jakimi już powoli się stajemy... Twój obraz bardzo podoba mi się a kiedy już będzie gotowy, z wielką chęcią bym nabył kopię - może być fotografia w dużej rozdzielczości do wykonania dobrego wydruku. Mam nawet na poddaszu dobrą, nowo postawioną  ścianę dzielącą salon i sypialnię. Świetne miejsce na taką pracę, wierz mi! Może się dogadamy??:) Pozdr serdecznie!