Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Sondaż*                                        United Surveys   - Prawo i Sprawiedliwość - 28,3% - Koalicja Obywatelska - 25,8% - Konfederacja Wolność i Niepodległość - 17,4% - Lewica -    plasuje się na drugim miejscu (25,8 proc.) i notuje spadek o 2,4 pkt. proc. Największy wzrost – o 4,9 pkt. proc. – odnotowała Konfederacja, którą popiera już 17,4 proc. respondentów. Do Sejmu weszłyby jeszcze Lewica (6,7 proc.) i Konfederacja Korony Polskiej (5,4 proc.). Poza progiem znalazły się Polska 2050 (4,1 proc.), PSL (3,7 proc.) i Partia Razem (3,6 proc.). Odsetek niezdecydowanych wyborców wyniósł 5,1 proc.
    • zasuń zasłony szczelnie żebym nie słał poklasku względy i tak bez sensu oddawać wobec zasłon; odejdź ode mnie całkiem stań się cieniem u'rodzin życzę więc wisząc ładnie jednak natenczas odejdź usuń chęć i z marzeniem ucisz przyszłości drżenie zamknij cokolwiek cenisz w szkatule słowa nie mej; cno przecież słońce płonąc gdziekolwiek suszy deszcze jak księżyc tańcząc w pionie odbija światła - w przestrzeń
    • Nie wiedziałam, że wiersz może pachnieć... A Twój pachnie tak rześko. Pięknie się ten wiatr rozhulał w Twoim wierszu :)
    • las i jego dostojeństwo skusiło mnie by napisać o nim miły wiersz   żeby wystąpiły w nim buki dęby jodły sosny  brzozy by obecny  był wrzos i mech   a to wszystko upiekszała łąka motyl kos świerszcz zając sarna ryś i łoś   by przemówił nocą wilk a potem zrobiła to sowa te głosy echo ukradło   a nad ranem ozdobiony promieniami i słońca dopowiedział coś strumyk   któremu przytaknęła mgła która calutki  las otuliła swą delikatnością 
    • szczerze, mądrze i niby prosto, a jednak jak cudownie niebanalnie. Świetnie :)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...