Gizel-la Opublikowano 6 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2022 (edytowane) @WiechuJK fajne, ale było już tutaj - w Sylwestra rok temu (ha! :))) Pozdrawiam ciepło! Mimo wszystko - przypominajmy kawałki, które już były, po post straaaasznie się wydłużył :) Edytowane 6 Lipca 2022 przez Cor-et-anima (wyświetl historię edycji)
Wiechu J. K. Opublikowano 7 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Cor-et-animabyło, a niech to, to tak długo trwał ten post bez mojej ulubionej piosenki...mama mia ;-) 1
Gizel-la Opublikowano 7 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2022 @WiechuJK czyli co 10 piosenek trzeba wrzucać Bałkanicę:). Dla mnie mogłaby się spokojnie "zapętlić" nawet na kilka godzin, bo nigdy jej dość... (Kilka lat temu koledze - ultrarunnerowi zapętliła się na zawodach piosenka Scootera. Nie miał czasu grzebać w komórce. Do dziś nie słucha Scootera... ;))
Wędrowiec.1984 Opublikowano 7 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ło matko, kiedyś słuchałem. Do dzisiaj zastanawiam się jakim cudem podobał mi się wokal Baxxtera. Przecież ten głos jest tak irytujący, że masakra hehe. Niemniej, sentyment został. :)
Gizel-la Opublikowano 7 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2022 @Wędrowiec.1984 :)) ja też nie preferuję tego typu muzyki... wolę taką: 1
Wędrowiec.1984 Opublikowano 7 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2022 @Cor-et-anima Oj w czasach liceum wałkowałem trochę. Poza tym Tarja Turunen bardzo mi się podobała. :-)
Gizel-la Opublikowano 7 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2022 @Wędrowiec.1984 odkryłam Nightwish dopiero za czasów Anette. Byłam zachwycona świeżością i prostotą jej głosu. Bardzo mocnego głosu...Nie mogłam słuchać potem wersji oryginalnych w wykonaniu Tarjii, bo tak zachwyciła mnie Anette. Są jednak piosenki NW, w których głos Tarjii zdecydowanie bardziej wpasowuje się w charakter utworu. Np ten powyżej:). Oceniając obie wokalistki (jako kobieta) - zdecydowanie Tarja... (wyrazistość)
Wędrowiec.1984 Opublikowano 7 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2022 @Cor-et-anima Zacząłem i skończyłem fascynację tym zespołem na krążku Wishmaster ale nawet dzisiaj jak puszczę sobie te kawałki to naprawdę brzmią. :-)
Gizel-la Opublikowano 7 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2022 @Wędrowiec.1984 To prawda. Nie należą do grona zatwardziałych i dożywotnich fanów jakiegokolwiek zespołu. Po prostu - czasem coś się znudzi i człowiek szuka się innego bodźca. Raz na jakiś czas wraca się do tych "starych" z sentymentem, na chwilę :)
Wędrowiec.1984 Opublikowano 7 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2022 (edytowane) @Cor-et-anima Mam dokładnie tak samo. Prawdę mówiąć nie lubię określenia fan. Zawsze jakoś dziwnie mi się kojarzyło. Z wentylatorem pewnie. :) Edytowane 7 Lipca 2022 przez Wędrowiec.1984 (wyświetl historię edycji)
Gizel-la Opublikowano 7 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2022 (edytowane) @Wędrowiec.1984 I słusznie :). W końcu to wentylator:) A teraz coś z innej beczki. Edytowane 7 Lipca 2022 przez Cor-et-anima (wyświetl historię edycji) 1
Wędrowiec.1984 Opublikowano 8 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A to może i ja coś wrzucę. Lekcja gry na basie prosto od Lemmy'ego. ;-) 1
Gizel-la Opublikowano 8 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2022 @Rodrigo de lagarza @Rodrigo de lagarza no co ma powiedzieć...moje pierwsze wiersze były dla Niego;)
Rekomendowane odpowiedzi