Ten utwór został doceniony przez użytkowników. kot szarobury Opublikowano 31 Grudnia 2019 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2019 W małym domku z żywopłotem żyją sobie Misio z Kotem. Miś radosny i beztroski, Kot ponurak i zazdrośnik. W nocy ledwie tylko drzemie, boi się, by jakiś Niemiec, nie pojawił się tu dzisiaj i nie zbałamucił Misia. Miś uwielbia taniec, kwiaty, pisze piękne poematy. Oraz, przyznam tutaj szczerze, jeździ świetnie na rowerze. Chociaż raz, na jakiejś górce, wcisnął gaz zamiast hamulce. Chryja była niesłychana... I siniaki na kolanach Z Kotem żywot bywa ciężki, wciąż przemierza własne ścieżki. śledzi ptaszki, łowi cienie I nie daje spać miauczeniem. Miś… (No cóż, takie są Misie), za jedzeniem wciąż mu ckni się, i, jak to z Misiami bywa, lubi wypić cztery piwa, podjeść śledzi, miodek, szynkę, a sałatki? odrobinkę, oraz serek drobno tarty. A Kot wtedy stroi żarty: Zamiast Misia mam Balonik. (Miś się złości, Kota goni.) Powyrywam wszystkie kłaki!!! (Kot uczepił się firanki.) Zmiażdżę kości z wielkim zgrzytem!!! (Kot bezpieczny pod sufitem, słodko mruczy, mruga pięknie, czeka aż Miś wreszcie zmięknie, i nie złości się, nie miota.) Co? Nie kochasz swego kota? Szczęśliwego Nowego 2020 Roku !!! 9
Gość umbra palona Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2019 @kot szarobury Zabawnie u Ciebie :) Szczęśliwego dla wszystkich kotów, tych szaroburych i pstrokatych, i misiów też :)))
Annie Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2019 Kocie, świetny wierszyk, również Szczęśliwego Nowego roku, dla ciebie i twojego misia Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
beta_b Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2019 Przecudnie!!! Mam od trzech miesięcy kotka, trudno mi wyrazić radość z jego towarzystwa! bb 1
Deonix_ Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2019 Misie mają długaśne i ostre pazury :) I jak nimi machają, to pozostaje zadziornym Kotom tylko mrugać pod sufitem :)))))))) Ale kto nie ryzykuje - nie wygrywa :) Wszystkiego Pięknego w 2020 Roku :))))) D. 1
kot szarobury Opublikowano 31 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2019 @umbra palona Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszę się że mój żartobliwy ton odwiedzin nie zraził Ciebie. Tak się nam napisało dzisiaj o zwierzakach :) Z tym, że moja historia jest prawdziwa, no, może poza drapaniem się na firankę, a i Miś zdystansował się od sensacji, że lubi podjeść miodku, bo go nie cierpi. Dziękuję i pozdrawiam podtrzymując życzenia z końca wiersza :) @Annie_M Dziękuję. Miłej zabawy i jeszcze milszego nadchodzącego roku :) To cudne! Koty, to najfantastyczniejsze zwierzaki. I nie wierz w to, że twój kocur Ciebie nie kocha. Futrzaki również przywiązują się do swoich właścicieli. Żyją z reguły samotnie, a więc nie mają tak rozwiniętej sfery okazywania uczuć. Są to zwierzęta dla ludzi inteligentnych i szanujących niezależność. Pchlarze są dla tych, którzy muszą wszystkim i wszystkimi rządzić. Chociaż też są to przemiłe zwierzaki, ale gdzie tam im do kotów? Miłej zabawy i dobrego roku. Pozdrawiam :) Dziękuję. No tak, Słodkie miny i mruganie ślepkami, to moja zabójcza broń. Żaden, przynajmniej Miś, nie potrafi się jej zbyt długo opierać. Pozdrawiam i wszystkiego dobrego :)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2019 Witaj - fajnie się czytało - udanego nowego Roku życzę
Sylwester_Lasota Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2019 Szczęśliwego! Do Niemca leci jak dobra bajka dla dzieci, potem jednak przestaję już być tak bajecznie, choć jeszcze jakby niektóre fragmenty w ten klimat wracają :) I wszelkiej pomyślności :) 1
Lahaj Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2019 Bardzo przyjemny wierszyk pomyślności
kot szarobury Opublikowano 1 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2020 @Waldemar_Talar_Talar Waldemarze, dziękuję i oczywiście również wszystkiego najlepszego w nadeszłym już roku. Pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, również życzę wszystkiego dobrego. szczerze mówiąc, to nie miała być w zamyśle bajeczka, a jeśli wyszło nieco bajecznie, to fajnie. Historia jest w zasadzie prawdziwa, poza żywopłotem, bo zamiast niego jest zielony płot, postawiony przez kota jego malusimi rączkami minionego lata, poza wieszaniem się na firance, no i Miś zgłosił wotum separatum przy fragmencie o miodzie, bo go szczerze nie cierpi. A reszta - samo życie :) Pozdrawiam 1
kot szarobury Opublikowano 1 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję i również wszystkiego najlepszego :)
jan_komułzykant Opublikowano 1 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2020 radosny wierszyk z chwalebnym dystansem, dopiero dziś dojrzałem, więc wszystkiego najlepszego też życzę obojgu w Nowym Roku prosto z mchu i paproci. :)
kot szarobury Opublikowano 1 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2020 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję i również wszystkiego najlepszego. A co dystansu, to jak miś dowie się, że wrzuciłem to na Zieleniak, to pewnie okaże mi się bardzo potrzebny. Pozdrawiam :) 3
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 2 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2020 @kot szarobury A w temacie kotów, może imiennik : Pozdrawiam 1
kot szarobury Opublikowano 3 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2020 @Andrzej_Wojnowski Andrzeju, cudna. To niesprawiedliwe, że mogę za nią dać Tobie tylko jedno serduszko. Ale, ale chciałem zamówić coś o misiach. Bo o misiach też się powinno coś pojawić. Żeby Miś był syty, a Kot cały :) Pozdrawiam
Wiechu J. K. Opublikowano 1 Marca 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @kot szaroburyKochałem swojego bardzo!
Rekomendowane odpowiedzi