Henryk_Jakowiec Opublikowano 17 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2019 Dobra wróżko bez imienia spraw swą siłą by marzenia mogły spełnić się w realu bo inaczej umrę z żalu niech, więc czary twe uczynią (wiem, że jesteś w tym mistrzynią) bym z człowieka stał się psem to, że możesz ja to wiem. Ja ci tego nie odpuszczę po kolei, więc wyłuszczę w czym jest sprawa, o co biega gamoń ze mnie i lebiega a ja mam już dosyć tego więc gdy będę stanu psiego chcę być yorkiem, takim małym lecz z ogonkiem okazałym bo on przyda się pieskowi gdy u pani usadowi się powiedzmy na kolana czasem w wieczór, czasem z rana. Na sukienkę jej nie naszczę za co pani mnie pogłaszcze a gdy już poczuję dreszcze będę skamleć, jeszcze, jeszcze może będzie bez koszuli i do piersi mnie przytuli może w pyszczek da buziaka dla mnie, dla mnie, jako psiaka więc cię proszę wróżko miła abyś jeszcze to sprawiła żeby moja właścicielka chciała yorka, nie kundelka i yorkowi pozwalała tulić się do swego ciała wykorzystaj swoje moce a ja za to cię ozłocę. Mówią, że to pieskie życie, owszem ale w dobrobycie. 5
złote serduszko Opublikowano 17 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2019 każdy z nas ma dobrą wróżką jest to nasze sumienie pozdrawiam
Henryk_Jakowiec Opublikowano 17 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2019 @zuzia Nie wszystko jest tu tak oczywiste ja mam sumienie nie bardzo czyste lecz nie chcę wchodzić w te zawiłości bo wiele rzeczy mnie wkurza, złości. Pozdrawiam HJ
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 17 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2019 Witam serdecznie - Henryku kope lat minęło jak nas bawiłeś. Fajnie że wracasz - Pozd.
kot szarobury Opublikowano 17 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2019 Co strzeliło ci do głowy? chcesz być psiakiem salonowym? Żaden łańcuch, żadna buda, taki los to przecież nuda! Marzysz sobie by od rana siedzieć pani na kolanach mokrym nosem trzeć o sutki, nic ponad to, york jest krótki. A czy imię masz wybrane żaden Burek, Azor, Franek, może Pysio, albo Słodzik... A na spacer w czym chcesz chodzić? Kubrak wstążką ozdobiony oczywiście, że czerwony? Odpuść sobie z tym żywotem, znacznie lepiej jest być kotem. 3
Henryk_Jakowiec Opublikowano 17 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2019 @Waldemar_Talar_Talar Dobra wróżka to sprawiła wróżką tą Oxyvia była jej to duża jest zasługa że rozłąka nasza długa happy endem zakończona zaś wierszami okraszona nasza przestrzeń, nasze pole oczywiście jak wydolę a że dobrze znam ja siebie także wena, gdy w potrzebie nie zawiodę ja i ona para z nas wprost wymarzona. Pozdrawiam HJ 2
kot szarobury Opublikowano 17 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2019 @Henryk_Jakowiec wypisujesz tu głupoty Wszak Oxyvia woli koty 2
Henryk_Jakowiec Opublikowano 17 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2019 @kot szarobury Może dobrze jest być kotem, dobrze jestem i co potem takie samo wiodę życie obok pani w dobrobycie też pogłaszcze i przytuli nieraz nawet się rozczuli kropka w kropkę tak jak z psem mam się zmieniać, czy ja wiem? Wiem natomiast to, że pani nigdy uczuć mych nie zrani bowiem kocha wszystkie psiaki więc dlatego jestem taki a nie inny by mi dane było pani mej kochane liznąć liczko i zaszczekać że jak długo można czekać na głaskanie mnie za uchem albo jakimś innym ruchem sprawić radość, bo wciąż czekam na pieszczoty, więc nie szczekam. Pozdrawiam HJ @kot szarobury Ale Oxyvia nie jest mą panią nigdy nie była, nigdy nie będzie więc chyba jasno z tego wynika że ktoś tu jednak jest w wielkim błędzie. @beta_b Ja podejście takie chwalę bowiem lubię pozytywy gdybyś była moją panią wiedz, że byłbym przeszczęśliwy pozdrawiam HJ 2
Henryk_Jakowiec Opublikowano 18 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2019 @iwonaroma Też się nieraz śmieję z tych moich wypocin kiedy jadę metrem w Warszawie do Młocin. Jeżeli mnie spytasz po co ja tam jadę to odpowiedź zabrzmi ja się tam spać kładę. Jednak tylko wtedy kiedy śpię w hotelu choć mógłbym prywatnie lub w jakimś motelu. pozdrawiam HJ 1
Jan Paweł D. (Krakelura) Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zabawnie, a przekaz nie aż tak jednoznaczny.
Lach Pustelnik Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2019 (edytowane) @Henryk_Jakowiec Ryzykant. Gratuluję, świetnie się czyta:)) @Henryk_Jakowiec Zastanowiłem się i postanowiłem Ci dać radę: Uważaj o co prosisz. Bo co się stanie, może się już nie odstać. I zostaniesz tym yorkiem - w schronisku. Jeśli Pani zapragnie większego....:)) Edytowane 18 Grudnia 2019 przez Lach Pustelnik poprawiono (wyświetl historię edycji)
kot szarobury Opublikowano 18 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2019 (edytowane) @Henryk_Jakowiec los psa wolisz niż los kota? wybacz, proszę, to głupota, bo psy pieskie mają życie, koty żyją znakomicie. pies ma siadać, milczeć, leżeć, iść za nogą na spacerze, nanieść potem furę błota... jak to ma się z losem kota? pół dnia prześpi na kanapie, lub kanapę ci podrapie, kiedy chce zasiada w oknie, a znudzony jest stokrotnie nic nie węszy, nic nie szuka, w nosie ma gdy ktoś zastuka. czasem gdy przeleci ptaszek, kot wypadnie na parapet, ptak ucieknie kot niestety raptem znika z parapetu. i co stoisz tak matole? biegnij, szukaj go na dole! Edytowane 19 Grudnia 2019 przez kot szarobury (wyświetl historię edycji)
Henryk_Jakowiec Opublikowano 19 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2019 @Krakelura Różnie bywa z przekazami a najlepiej kiedy sami doczytamy to co chcemy bo najlepiej przecież wiemy i nas nigdy nie przekona prawda chociaż jest zmyślona wiemy swoje i w tym trwamy bo opinią swoją mamy. @kot szarobury Rzucisz kija pies pobiegnie i najwyżej się zadyszy kot w tym czasie przyczajony brrr, ohyda, łapie myszy. Pies położy kij przed panem i na drugi rzut poczeka kot połyka mysz za myszą potem czka mu się i beka. Kot lizusem jest z natury do swej pani wciąż się łasi a pies panią i obszczeka i na karmę pogrymasi. Choćby tylko te przykłady dają wyższość nad kotami ale niech osądzą inni bo na pewno nie my sami. 1
Rekomendowane odpowiedzi