Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2019 byłem tu byłem tam różne światy widziałem kwiatem ozdobione oraz zbożem obsiane sadów kwitnących lasów pełnych ptactwa jeziorowych zachodów uśmiechniętych twarzy widziałem też światy oszpecone biedą ugorowe pola łąki kaleczone drzewa domy z oknem bez firan zabite dechami ludzi z obliczem przez łzy zniszczonym po tym co widziałem myślą Boga zapytałem czemu właśnie tak urządził świat że są w nim podziały na lepszych gorszych czy zrobił to po to by zrodził się grzech dzięki któremu prace mają kapłani którzy zbudowali na nim swój lepszy świat jednak odpowiedzi do dziś nie zaznałem mimo że lat mam w sam raz Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Gość Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2019 To komuna chciała wszystko pod jedną kreskę wyrównać, i wyrównała, że każdy miał po równo, czyli g. A na tej równości społecznej zbudowały swój lepszy świat rozmaite szychy systemu, partyjniacy, bezpieczniacy, milicjanci, kapusie, szpicle i temu podobni nadludzie, którzy to nadzorowali, I nikt im tego lepszego świata nie wypomina. Mimo, że zbudowali go na zbrodni, wyzysku ludu pracującego miast i wsi. Tylko dziwnym trafem tej stosunkowo małej klasie społecznej, która żyje w sumie z datków, zbiorowi bodajże 30 tysięcznemu nie omieszkałeś tego wypomnieć. Kurna, dziesiątki tysięcy radnych różnych szczebli, zarządy różnych spółek, rady nadzorcze budują, różnych posłów, senatorów, ministrów, setki ich asystentów, sekretarek, i innych przyd..pasów, różnych urzędniczyn ds. zazwyczaj zbędnych ze dwa miliony ludzi jak nic, żyjących jak pijawki na koszt społeczeństwa to pikuś. Dziwny jest ten świat i zginienia bliski autorze;)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 10 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2019 @Bogumił - Witam - zaskoczyłeś mnie tym komentarzem ale nie przekonałeś - religia też ma za uszami. Pozd.
złote serduszko Opublikowano 10 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2019 @Waldemar_Talar_Talar ładny utwór pozdrawiam zk zapraszam również mam nowy nazywa się jedno marzenie
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 11 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam i dziękuje - zajrzę . Pozd.
Rekomendowane odpowiedzi