Gość Opublikowano 5 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2019 (edytowane) nie myśl o mnie tak jak o niej nie myślisz spowolnij czas tak jak u niej gdy nie śpisz przełknij moja głodną ślinę jej nasyconymi ustami odbij mój kontur skulony w jej mokrej pościeli wymyśl w czym jest gorsza w czym lepszą być mogłam nie pływaj z nią dłużej w moim oceanie a niewidoczna strona widoczną się stanie przypływy odpływy niewidoczne przyciąganie Edytowane 7 Listopada 2019 przez Gość (wyświetl historię edycji)
Mateusz Opublikowano 7 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2019 Na prośbę autora przeniesione do gotowych.
Czarek Płatak Opublikowano 7 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2019 Ktoś kiedyś mądrze powiedział: zawsze poruszamy się w cieniu tych, którzy byli przed nami. To chyba o tym jest ten wiersz. Z podobaniem :)
Gość Opublikowano 7 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2019 (edytowane) @Czarek Płatak tak, przyciąganie się ludzi obcych, pomimo obecności partnerów.Poruszanie w cieniu poprzedników... odczucia bycia tym mniej ważnym. Edytowane 7 Listopada 2019 przez Gość (wyświetl historię edycji)
Deonix_ Opublikowano 7 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Literówka; Bardzo mi się podoba ta część wiersza, gęsta i esencjonalna. Widzę tu wprawnie skreśloną postać zazdrosnej, może nieco rozżalonej kobiety, choć nie jest to aż takie na wskroś oczywiste jakby się mogło pierwotnie wydawać ;) Nie podoba mi się ten rym zbytnio, ale nie wiem, co by lepszego tu zastosować. Entery trochę ten fragment ratują, kierunkują czytanie. Świetny pomysł. Fajnie wykorzystałaś tu właściwości księżyca. (Ze "stronami" też trafnie wymyślone, ale tutaj lepiej zrealizowane). Pozdrawiam, D.
Gość Opublikowano 7 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2019 @Deonix_ tak ten fragment, to takie jakby zaklinanie. Też się trochę miotałam... pomyślę jeszcze i chyba zmienię.Dziękuję bardzo.
Rekomendowane odpowiedzi