Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2019 (edytowane) już od szczenięcych lat szukał szczęścia tu i tam nie jeden kram odwiedził gdzie koguciki i wiatraki ubarwiały chwilowo czas potem wracała rzeczywistość słońce za chmury się kryło ojciec znowu wracał pijany krzyczał do mnie należy świat wówczas matka cicho płakała a on szybko umykał pod stół by uniknąć brutalnych łap które gorsze były od wzroku dopiero gdy trochę podrósł spotkało go szczęście na które czekał od zawsze ojciec tak się upił że zmarł Edytowane 10 Października 2019 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji) 3
jan_komułzykant Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. masz tu jakiś błąd logiczny, Waldku. Tak myślę, bo wówczas nie byłoby chyba tego wiersza, acz mogę się mylić. tutaj zdaje się też coś nie tak, niemniej jest ciekawie, Pozdrawiam.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 10 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Października 2019 @jan_komułzykant - witam - no tak wyszło nie tak ale już poprawione, - dzięki za czytanie i szczery komentarz. Pozd.
Czarek Płatak Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2019 Ostatni wers układa mi się w głowie - kiedy ojciec upoił się na śmierć. Niestety znam wiele podobnych historii... Z pozdrowieniem
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 10 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Października 2019 @Czarek Płatak - zgadza się Czarku takich historii jest wiele i mimo smutku warto o nich mówi... dzięki serdeczne. Pozd.
Natuskaa Opublikowano 10 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2019 Ja bym tu bardziej wypatrywała złudnego szczęścia, bo brutalne raczej nie... można było się spodziewać takiego obrotu sprawy. Pozdrawiam :)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 10 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Października 2019 (edytowane) @Natuskaa - witam - miło że zajrzałaś - dzięki za to i za ciekawy komentarz - śmierć nie jest łatwa zaskakuje to fakt. - ale ta była oczekiwana wręcz...wyzwalała... Pozd. Edytowane 11 Października 2019 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji)
Gość Opublikowano 11 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2019 @Waldemar_Talar_Talar Zaczęłam dzień od Twojego wiersza. Ten strach, o którym mówisz jest taki wielo -warstwowy. Poczułam go, zobaczyłam tych ludzi...Serce mi pęka, jak cierpią niewinni.... Pozdrawiam Cię Waldku
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 11 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2019 @Dag - witam - zgadzam się z tym poczuciem - łatwy to wiersz nie jest to fakt. Dziękuje za przeczytanie oraz komentarz i głosik. Udanego dnia życzę.
Rekomendowane odpowiedzi