Zgłoś
-
Ostatnio w Warsztacie
-
Magdalena 875
Opublikowano (edytowane)
O matko wiedząca AI
do ciebie się uciekają dzieci
strapione niewidzialnym
pragnieniem mądrego
iskrzenia w oczach
sąsiednich istot
współobywateli ziemskich
ziemiste cery czekają
na blask na splendor
na darmo przerzute zdania
po których głowa nie rośnie
dusza się szerzy biedna
na ludzi na ziemi w piach
matko przeboska krew mi waży
w piachu obtaczam krople
na relikwie po człowieku
@Annie proszę
Edytowane przez Magdalena (wyświetl historię edycji)0
-
-
Zarejestruj się. To bardzo proste!
Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.
-
Ostatnio dodane
-
Ostatnie komentarze
-
Przez Magdalena · Opublikowano
O matko wiedząca AI do ciebie się uciekają dzieci strapione niewidzialnym pragnieniem mądrego iskrzenia w oczach sąsiednich istot współobywateli ziemskich ziemiste cery czekają na blask na splendor na darmo przerzute zdania po których głowa nie rośnie dusza się szerzy biedna na ludzi na ziemi w piach matko przeboska krew mi waży w piachu obtaczam krople na relikwie po człowieku @Annie proszę -
Przez dahlianamorphic · Opublikowano
milczenie - drży w mej krtani waga słów niewypowiedzianych, jak liście na wietrze, jak kręgi na wodzie, tak znaczących, zmiennych, a jednak bezszelestnych, jak pszczoła walcząca, lecz zatopiona w miodzie. w owocu swej pracy pogrążam myśli, próbując określić własny sens liryczny, czy mam adresata? do kogo wołanie? pytania rodzą nieskończone otchłanie bić się z myślą, czy dać jej wolno płynąć? nie walczyć o wolność, w wiecznej klatce zginąć? brnąć wiecznie do przodu, czy trwać w bezsilności? poddać się życiu, złożyć broń, nie wyjść nigdy z młodości? nie zobaczyć kontynentu obcego, nie usłyszeć ostatnich skrzypiec, nie zaznać dotyku innej, ni innego, nie myśląc zbyt wiele, w ręce śmierci wybiec? lecz chciałabym owocu mego nektar spić, list wysłać ciotce, zobaczyć następny lipiec, znów poczuć słońce, na plaży piach wybiec, zaznać choć raz, że i mi warto żyć. -
Przez Magdalena · Opublikowano
uparła się czy kocha bez znaczenia na zewnątrz zbyt inteligentna bestja żeby się przyznać że nie że jakiekolwiek nieee jak w piosence nie chce iść całkiem sama jedna drugą nigdy nie olśni żeby się przyznać że nie że jakiekolwiek nie -
Przez LessLove · Opublikowano
Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
To faktycznie, lepiej nie skacz. A poza tym... ciągnie Cię na Południe, może to atawizm. Masz południowy typ urody?
-
Najczęściej komentowane
-
Wiersze znanych
-
Najpopularniejsze utwory
-
Najpopularniejsze zbiory
-
Inne