Marlett Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2019 (edytowane) wśród bliskich samotny a obolałość przekracza wszystkie granice Boże ! słyszysz? pozwól przejść ostatnią metę Edytowane 6 Września 2019 przez Marlett (wyświetl historię edycji) 6
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2019 (edytowane) Witaj Marlett - myśl wiersza bardzo na tak owe mety też pasują bo przecież przekraczamy w życiu wiele - a na końcu tę ostatnią... Wielce udanego dnia życzę. Edytowane 20 Sierpnia 2019 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Odwal się - komentowałem po swojemu nie czytając twojego komentarza - nigdy nie wzoruje się czyimś komentarzem. I jak widzę szukasz zaczepki albo sensacji ale ja mam to gdzieś. Nie sprowokujesz mnie do jałowej dyskusji. Pozdrawiam nie serdecznie.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. p
Justyna Adamczewska Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Są guzy nowotworowe typu "meta". Smutny wiersz, Marlett. Nawiązuje do tytułu filmu "Ostatni etap". Smutno.
iwonaroma Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Przejmujący przekaz. Nieco mi przeszkadza powtórzenie - ostatnie - ostatnią - a jakby zakończyć: wśród bliskich samotny a obolałość przekracza ostatnie granice Boże ! słyszysz? pozwól przejść ---- bo w domyśle wiadomo, że ostatnią metę, choć być może marudzę i się czepiam niepotrzebnie :) pozdrowienia 1
Marlett Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2019 @8fun Rzeczywiście, tekst jest zbyt krótki na powtórzenie. Dziękuję za podpowiedzi, muszę pomyśleć. PozdrawiaM. @Jacek_K Wiem, że wiesz o co chodzi ;)), ale lubisz się podroczyć :)) Niech dobry humor Ciebie nie opuszcza ;) PozdrawiaM. @Waldemar_Talar_Talar Bardzo dziękuję za komentarz i czytanie ;) PozdrawiaM. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Justyś, Mój wiersz nie ma nic wspólnego z filmem, o którym piszesz, ale przecież każde życie jest jak film :) Dzięki . PozdrawiaM.
Marlett Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @8fun Pewnie lepiej nie wytłumaczę tego Jackowi więc tylko mogę Tobie podziękować. 1
tetu Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Marlett, zrobisz jak zechcesz, ale ja tutaj w pełni popieram 8fun. Poezja ma to do siebie, że się kojarzy. Meta w ostatnim wersie rzeczywiście może zostać odczytana jak melina i całość miniatury w tym wypadku zostanie zupełnie inaczej zinterpretowana. Wyszłoby na to, że to takie wołanie alkoholika o jeszcze jeden kieliszek chleba, którego jeśli nie dostanie będzie cierpiał. I cierpi na trzeźwo. No i w puencie obietnica, że to ostatni raz;) Temat zbyt poważny, by pozwolić sobie na taką rozbieżność. Dlatego etap brzmi zdecydowanie przyzwoiciej. Powtórzenia też 8fan unaocznił, więc pierwszy wers absolutnie bez słowa "ostatnie" Pozdrawiam. 1
Marlett Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2019 @iwonaroma Dziękuję Iwonko, myślę, że poradzę sobie z tym powtórzeniem. PozdrawiaM.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2019 czemu służą ostatnie cierpienia zanim przyjdzie ze światem się rozstać może duszę by chciały odmienić ech odpowiedź - to sprawa nie prosta Pozdrawiam
Marlett Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2019 @tetu Pozostawiam dowolność interpretacji czytelnikowi. Jednak każdy komentarz jest dla mnie ważny, ale muszę zmianę wprowadzić po swojemu. Bardzo dziękuję :) PozdrawiaM. @Jacek_K Masz prawo do własnej opinii i nie musisz mnie przepraszać - nie widzę potrzeby :) ... i sobie życzę :) PozdrawiaM.
Justyna Adamczewska Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za wyjaśnienie. Pozdrawiam Marlett. To o czym traktuje Twój wiersz, Marlett? To modlitwa?
Marlett Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jacku tak, to nie jest sprawa prosta. Dziękuję za wierszowany komentarz :) PozdrawiaM. Justyś, Prośbę można nazwać modlitwą, tak uważam :) Dziękuję i PozdrawiaM. @iwonaroma @Marcin Krzysica @Waldemar_Talar_Talar @jacek k @Jacek_Suchowicz Pięknie dziękuję Wam za serducha :)
Tomasz_Biela Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2019 prawie jak epilog do Pawia - Dżemu. krótkie smutne i dosadne. miło było czytać. pozdrawiam t.
Marlett Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2019 @Tomasz_Biela Dziękuję za czytanie i komentarz oraz za serducho :)
Nata_Kruk Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2019 (edytowane) Marlett, wybacz, ale czuję niedosyt... To, co napisałaś, mogłoby być niezłym zakończeniem 'większej' treści, ale niekoniecznie większej. To tylko myślowy niuans. Jakoś nie mogę zaakceptować wyrażenia.. obolałość.. przekroczyła... czas. przeszły dokonany... w odniesieniu do "Boże" ok. ale "słyszysz"... Pozwolisz... tak czytam. Liczę na wyrozumiałość. Pozdrawiam i dobrej nocy. epilog samotny wśród bliskich ból przekracza wszystkie granice Boże pozwól przejść ostatnią metę Edytowane 25 Sierpnia 2019 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji)
Gość Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Sedno w epilogu! Pozdrawiam :-)
Czarek Płatak Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Oj, jakże mi czasem bliskie te słowa... Pozdrawiam
Marlett Opublikowano 2 Września 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Września 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za czytanie i słówko ;) PozdrawiaM. Bardzo dziękuje za zainteresowanie moim tworkiem:) PozdrawiaM.
Rekomendowane odpowiedzi