Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2019 (edytowane) tulmy się do siebiedo chleba nieba i ziemiuśmiechajmy się do nichróbmy to wszędziena pewno gorzej z tymnam nie będzie bo chleby niebo i ziemiasą zbyt piękneby przechodzić oboknich obojętnie Edytowane 3 Sierpnia 2019 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji) 2
duszka Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czy tym "chlebem nieba i ziemi" jest człowiek, Waldemarze..? Jeśli tak, to bardzo podoba mi się ta niezwykła metafora i również treść wiersza, która go pochwala. :) Tylko w pierwszym wersie ostatniej zwrotki powinna być chyba liczba mnoga: "chleby nieba i ziemi", prawda? Pozdrawiam :)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Witam i dziękuje dużym uśmiechem za uważne czytanie. Bo faktycznie powinno być - chleby - z tym człowiekiem szczera prawda chodzi właśnie o to. Jeszcze raz dziękuje życząc samych miłych chwil.
Czarek Płatak Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Daję serce za to tulenie chleba. Wyobraziłem sobie ofiary głodu, które dostają bochenek chleba. Tą radość tak prawdziwą, że tuli się chleb jak najprawdziwszy skarb. Pozdrawiam
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam - cieszy mnie że wiersz zadziałał na wyobraźnie że namalowała taki miły czuły obrazek z tym chlebem. Dziękuję i pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi