Ten utwór został doceniony przez użytkowników. evicca Opublikowano 15 Lipca 2019 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2019 Z cyklu "Maryśkowe wierszyki" Krówka Mućka dnia pewnego powiedziała- dość już tego! Nie chcę dawać więcej mleka, Chcę się bawić w dyskotekach! Jak orzekła, tak zrobiła, do ucieczki się rzuciła, gdy ją doić chciał właściciel ona hyc! Zniknęła w życie! Zatrzymała się w hotelu, podrzemała na fotelu, wpół do czwartej obiad zjadła i u kosmetyczki siadła. Manikiury i masaże, wizażystka, makijaże, potem fryzjer i stylistka.. Oto Mućka jak artystka! Jeszcze suknia czarna mała, od brokatu lśniąca cała, można iść na disko śmiało i potańczyc jak się chciało. Całą noc tańczyła krowa, aż ją rozbolała głowa, wody z sokiem się napiła i w obórce się zbudziła. -To był sen- westchnęła z żalem- -czyli nie tańczyłam wcale. Trudno, za to dziś na łące powygrzewam się pod słońcem. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 10
Marek.zak1 Opublikowano 16 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2019 (edytowane) Jak się nie ma, co się lubi, to się lubi, co się ma. Pozdr. M. Edytowane 16 Lipca 2019 przez Marek.zak1 (wyświetl historię edycji) 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 16 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2019 Witam - no to rozweseliłaś mi poranek - miło się czyta. Też miłego ci życzę. 1
evicca Opublikowano 16 Lipca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję i pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Alicja_Wysocka Opublikowano 16 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2019 Fajne te zwierzenia Mućki :) 1
evicca Opublikowano 16 Lipca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, Alicjo. Pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
AnDante Opublikowano 16 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2019 (edytowane) Czy to senne majaczenie? Ja w to raczej wątpić wolę zwłaszcza kiedy po dojeniu wyszło mleko z alkoholem ;) Edytowane 16 Lipca 2019 przez AnDante (wyświetl historię edycji) 1
evicca Opublikowano 16 Lipca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2019 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zaręczam, że Mućka nie piła napojów wyskokowych :) Chyba, że mleko się sfermentowało :) Edytowane 16 Lipca 2019 przez evicca (wyświetl historię edycji)
złote serduszko Opublikowano 16 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i tu dużo racji
iwonaroma Opublikowano 16 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2019 Nie tylko dla dzieci :) młodzież i dorośli też skorzystają... :) pozdrowienia 1
Wędrowiec.1984 Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2019 @evicca Wydaj tomik dla dzieci! :-) Ilustrowany, taki ładny - to byłoby naprawdę fajne. 1
evicca Opublikowano 18 Lipca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Marzę o tym i podjęłam już jakieś nieśmiałe kroki w tym celu. A czy się uda i kiedy, to się okaże. Ale serdecznie dziękuję Ci za zachętę. Na razie moja Marysia słucha wierszy mamy przed snem :) 1
Wędrowiec.1984 Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Szczerze życzę powodzenia! Noooo i pochwal się kiedy już się uda. :D 1
evicca Opublikowano 18 Lipca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pochwalę się na pewno, bo to dzięki Tobie i innym forumowiczom mam odwagę próbować :)
Czarek Płatak Opublikowano 27 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2019 Zgrabny wierszyk dla dzieciuff. Serce daje dla wierszyka i dla krówki, bo krówki są spoko.Swoją drogą to chciałbym przy tej okazji wspomnieć, że także bardzo przez ludzi uciśnione. Większość z nas nie zdaje sobie nawet sprawy, że w przemyśle mleczarskim krowy są zmuszane do ciąży od chwili kiedy tylko ich ciała na to pozwalają do momentu śmierci (średnia długość życia mlecznej krowy to 5 lat). Świat byłby lepszym miejscem i nie byłoby tak tragicznego problemu z zanieczyszczeniem ziemi (a także ginącymi gatunkami) gdybyśmy nie zabijali i nie zjadali zwierząt. A krowie mleko? To mleko dla cielaków nie dla ludzi ;) Przepraszam za ten wywód, ale tak mnie jakoś naszło. 1
evicca Opublikowano 29 Lipca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2019 (edytowane) @Czarek Płatak @Natuskaa @Marcin Krzysica @Waldemar_Talar_Talar @Liryk @Wędrowiec.1984 @iwonaroma @Alicja_Wysocka @Marek.zak1 @WarszawiAnka dziękuję za polubienia :) Edytowane 29 Lipca 2019 przez evicca (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi