They never reach me Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2019 silny obcą ręką nieproszoną wolą stopnie rozmywają mnie jak łzy na deszczu nie ma już czego bronić czy walczyłem raz? czy choć raz wygrałem? Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 2
Justyna Adamczewska Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jeśli się nie walczy, to się nie wygrywa. W Operacji"Pustynna Burza" byli tacy żołnierze, którzy nie oddali nawet jednego strzału. trwała od 17 stycznia - 28 lutego 1991 roku, ale to zawsze wojna. Chciałam zapytać kto zrobił powyższe zdjęcie? Witam na orgu, Justyna Adamczewska. 1
Ilona Rutkowska Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To obraz Zdzisława Beksińskiego pozdrawiam :) 1
tetu Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2019 O! I fajnie. Lubię twórczość Beksińskiego, bo lubię pomroczności i tematykę grozy. Jeśli masz jakieś ciekawe ekfrazy do tych obrazów chętnie będę zaglądać. 1
They never reach me Opublikowano 22 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2019 Tak, Beksiński. Dodałem, by zaakcentować militarną tematykę. I wypalenie. Po prostu pasował mi do wiersza. Jeśli można to nazwać wierszem... A tekst ten jest osobisty, traktuje o moim rozczarowaniu służbą. Pozdrawiam i dziekuję za komentarze 1
Justyna Adamczewska Opublikowano 22 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam, @They never reach me. A piosenkę do słów wiersza J. TUWIMA, zapewne znasz, jednak tak dla przypomnienia i, jak napisałeś o Beksińskim, a raczej Jego obrazie: 1
TakitamWpis Opublikowano 22 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2019 Bardzo fajny motyw autorefleksji: "Czy choć raz walczyłem? Czy choć raz wygrałem?" Trochę mnie to przeraża, bo to pokazuje jakby, że P.L. miał zaburzone poczucie własnej wartości.
Magdalena Opublikowano 22 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2019 (edytowane) Dobry, tylko te łzy mnie drażnią, pozdrawiam Edytowane 22 Czerwca 2019 przez Magdalena (wyświetl historię edycji)
They never reach me Opublikowano 22 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Albo zwatpienie w słuszność walki i kwestionowanie jej. Czy wogóle była to walka? Niemniej, bardzo ciekawe spostrzeżenie :). Dziękuję 1
Rekomendowane odpowiedzi