Maciek.J Opublikowano 18 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2019 Co dzień ta sama huśtawka nastrojów świat kręci się wokół na karuzeli wychodzisz na miasto może właśnie dziś wreszcie coś trafisz piłeczką w kubki na strzelnicy może w prezencie od losu otrzymasz jedną sztuczną różę albo pluszową maskotkę pędząc w wagoniku kolejki górskiej odwiedzisz po drodze pałac strachów gdzie wiszą na sznurkach plastikowe szkielety i duchy z białych prześcieradeł w pracy jak zwykle diabelski młyn jeszcze tylko automat przy wyjściu wywróży ci przyszłość taką samą jak wszystkim nic ciekawego powrócisz do domu z balonem i cukrową watą na patyku uśmiechniesz się do słońca z pozoru było tak beztrosko ale cieszysz się niczym dziecko jeszcze muzyka w uszach ci gra tylko wyjątkowo dzisiaj wstęp był za darmo 2
duszka Opublikowano 18 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Podoba mi się ten "pomysł na zycie" - jego urozmaicenie i lekkość... A najbardziej polubiłam tę powyżej wyszczególniona przeze mnie zwrotkę, jej "niewinność", ale nie naiwność :) Ja chyba też na niej zakończyłabym wiersz, bo nastepujące wersy odbieram jako zbyt wyjaśniające i przemyślane. Pozdrawiam :)
Maciek.J Opublikowano 18 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2019 pozdrawiam również duszko twój pomysł z zakończeniem jest całkiem całkiem
Natuskaa Opublikowano 18 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2019 Podoba mi się ten automat przy wyjściu (dodałam sobie domyślnie, że z pracy) ten co to wróży. Zielone - przechodzisz, czerwone - udowodnij, że możesz. Pozdrawiam :)
Maciek.J Opublikowano 19 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2019 niezła interpretacja Natuskoo
Rekomendowane odpowiedzi