Wojciech Bieluń -Targosz Opublikowano 16 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2019 dorastałem w głębokiej drzemce bez snów widziałem świat jedynie szpetny wreszcie w wyczekanym dniu opadła zasłona ujawniły kolory usłyszałem nowy głos Przybysza mówił o innej drodze spoglądałem na lewo i prawo zlepiały się pomyślności słowa gesty nie przeradzały w drobne szczeliny które miała pochłonąć otchłań Niosący Śmierć nie zabijał Stwórcy odnajdowałem wspomnienia nadpisane w świadomości 3
Sylwester_Lasota Opublikowano 16 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ujawniły się kolory (???)
Karol Żandarski Opublikowano 16 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2019 Ładnie, ale nie do końca wiem, o co chodzi w utworze.
Wojciech Bieluń -Targosz Opublikowano 16 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2019 Sylwestr_ Lasota dziękuję za komentarz. Pozdrawiam
Wojciech Bieluń -Targosz Opublikowano 16 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2019 Karol Żandarski - dziękuję za komentarz. Pozdrawiam
duszka Opublikowano 16 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Odbieram ten wiersz, jako obaraz narodzin wiary, ujawnienia się podświadomie wyczekiwanego "Przybysza" (Boga), jego wejścia do świadomości, przez co świat przestał być "szpetną otchłanią" znajdująca sie we władzy "Niosącego Śmierć"... Brzmi to dla mnie, jak uwolnienie i odrodzenie się do właściwego życia. Co do zaprzeczeń w drugiej części wiersza, napisałabym chyba (dla zwiększenia jasności wypowiedzi) "już nie przeradzały.." i "już nie zabijał..", ale to szczegół. Pozdrawiam :)
Wojciech Bieluń -Targosz Opublikowano 16 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2019 ten wiersz nie nic wspólnego z mistyką. Urodziłem się za Stalina, żyłem w staliniźmie potem komuniźmie. Pewnego dnia spadła zasłona/ skończył się stan wojenny./ O tym ten wiersz. Dzięki za Twoją wersję opowieści. Pozdrawiam
Wojciech Bieluń -Targosz Opublikowano 16 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2019 dziękuję za głos. Jeszcze raz pozdrawiam
złote serduszko Opublikowano 17 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2019 ach przykre jest dorsrastanie tracisz rzeczy dlatego trzeba przeżyć jak najlepiej dzieciństwo
Wojciech Bieluń -Targosz Opublikowano 17 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2019 może masz rację. Pozdrawiam
Justyna Adamczewska Opublikowano 17 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To jest ciekawe, Wojciechu. Trudne czasy przeżyłeś, masz wiele doświadczenia. I pamięć niezwykłą. B. dobry wiersz. Pozdrawiam J.
Wojciech Bieluń -Targosz Opublikowano 17 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2019 Dziękuję Just. Pozdrawiam
Justyna Adamczewska Opublikowano 17 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :)) J.
Rekomendowane odpowiedzi