Ten utwór został doceniony przez użytkowników. iwonaroma Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2019 (edytowane) począł się z miłości narodzony spontanicznie nie bez wysiłku radośnie lecz z bólem płacze i śmieje się na przemian delikatnie go doglądam przytulam karmię pielęgnuję patrzę jak dojrzewa kocham więc pozwalam mu odejść do innych mój - nie mój Edytowane 9 Kwietnia 2019 przez iwonaroma (wyświetl historię edycji) 10
Marek.zak1 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Niech idzie i cieszy, inspiruje, bawi...innych. To dla autora jest zawsze miłe. 1
WarszawiAnka Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Bardzo ładnie - ciepło i lirycznie. Odnosi się wrażenie, że wiersz jest żywy dla Autorki nawet po ukończeniu: jak gdyby wzrasta, nabiera sił, ale wymaga też pielęgnacji - jak roślinka w doniczce, albo w ogródku. Ciekawa i wzruszająca koncepcja. Pozdrawiam :) 1
Marlett Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Iwon, Każdy wiersz jest naszym dzieckiem, rodzącym się w bólach:)) Niektóre strofy są trochę przegadne. Moja propozycja; począł się z miłości narodzony spontanicznie nie bez wysiłku radośnie z bólem płacze i śmieje się na przemian delikatnie go doglądam przytulam karmię patrzę jak dojrzewa kocham więc pozwalam mu odejść do innych mój - nie mój 1
8fun Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To nie mój wiersz ;)
8fun Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. rzuciłem do ognia młody wiersz płomienie wczytują się w strofymalują obrazyuśmiechają siępłacząkocham gowięc nie pozwalam mu odejść do innych mój i tylko mój 1
duszka Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Trafnie wydobyłaś dla nas i odkryłaś nam przeciwieństwa, które jednoczy w sobie wiersz :) Tylko jeden element nie znajduje w nim przeciwnika: miłość, z której się zrodził, która go dogląda i pozwala mu odejść do innych... Wzruszyłaś mnie :) Pozdrawiam. 1
iwonaroma Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :)
iwonaroma Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki :) i też pozdrawiam
iwonaroma Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zgoda Marlett, coś wykorzystam z poprawek, dzięki
iwonaroma Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ;) wiadomo :)
iwonaroma Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ha, ha :) ;)
iwonaroma Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ;) dzięki
iwonaroma Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) zdrówka też
Czarek Płatak Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2019 O, ciekawy opis procesu twórczego. Tylko dlaczego 'nie mój'? Czyżby wyszedł inny niż zamierzony? Łącze pozdrowieństwa!
WarszawiAnka Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2019 @iwonaroma : Dziękuję. :)
Natuskaa Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Przed chwilką syn zapytał mnie: po co ludzie publikują wiersze na tym forum? To mi wygląda na odpowiedź:)
iwonaroma Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Czarek :) Z tym - nie mój - to raczej tak, że jak już wiersz od siebie oddalam, to on staje się mniej mój a więcej czyjś :) Choć mój jest zawsze, choćby troszeczkę :) Czyli i tak i tak ;) Oczywiście odwzajemniam - zdrowia, zdrowia i jeszcze raz - weny ;)
iwonaroma Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Natuskaa :) dzieci dzielą się zabawkami a my - połety :) wierszami
iwonaroma Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Dzięki Sylwestrowi za serce
Rekomendowane odpowiedzi