tadeusz Opublikowano 15 Stycznia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 Przyszła wiosna- z nią Ty rozrosłaś się w kwiat i nadeszły dotyki westchnienia A Ty wciąż dorastałaś - ja nie brałem Ty brałaś- jak mówiłwś ....bo dusze swą leczę. Ja tak sobie myślałem - będę mieć mądrą żonę A winogrona są jeszcze zielone A w tej naszej milośći - jak w oku cyklonu cisza i fałszywy spokuj Ja Cię ciągle kochałem Ty leczyłaś swą duszę Tylko łza płynęła w mym oku I dzieci nie przyszły by mieć nas za rodziców -winogrona są nadal zielone Ty leczyłaś swą duszę a ja jak zły asytent Wciąż gubiłem Ci medykmenty Ty się bardzo wściekałaś ja nie brałem Ty brałaś -muszę odejść lecz nie wiem ,którędy? Gdzieś poniosą mnie nogi i oczy zamglone ..... Winogrona są nadal zielone Chciałem odejść nie mogę Bo ja chcę być bogaty -obiecujesz mi ciągle swe złoto Wielkie ciężkie jak trumienne wieko Nie wiedziałem --o Boże a to ,,strzał miał być ,, złoty" Obiecałaś nie dałaś a i wszystko zabrałaś Niech Cię szlag kochanie Ty moje Winogrona już chyba dojrzałe --nie , nie widzę ale chyba już nie są zielone. Tadeusz DyptułaWiersz przeniesiony do działu Poezja - Forum dla początkujących poetów.MODERATOR
Antoni Leszczyc Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 Powiem tak: czyta się toto koszmarnie - ale sam jesteś sobei winien. Było to napisać normalnie, czytałoby się świetnie. A tak się trzeba bardzo zmuszać. A warto, bo w formie ballady, cegoś do zaśpiewania z gitarą - naprawdę bardzo fajne. Na tak jestem. Antek
Faramir Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 B. fajne, tylko że są literówki, a poza tym faktycznie układ graficzny jest okropny. Dlaczego taki? Piosenka, balladka do ogniska świetna. Ma nastrój i to się liczy. Pozdrawiam, Jędrzej.
Michał_Zawadowski Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dlaczego?
Barbara_Pięta Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 "niech cie szlag kochanie ty moje" to mi się chyba najbardziej spodobało, reszta też ok ale układ graficzny rzeczywiście troszku kłopotliwy, pozdro ;)
Rekomendowane odpowiedzi