Marek.zak1 Opublikowano 25 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2019 (edytowane) Nie jest to problem aż tak złożony, no …nie fascynuję własnej żony. Wyszła za mnie z braku lepszego, sama do końca nie wie dlaczego. Jestem facetem zupełnie średnim, ani bogatym, ani też biednym. Ona pewnie innego by chciała, ale zwyczajnie go nie spotkała. Moja żona to mądra kobieta, dobrze wie, jak zatrzymać faceta. Z obowiązku oddaje mi ciało, a ja chcę i zawsze mi mało. Jestem dobrym ojcem. Ona to ceni. nie jesteśmy dla siebie stworzeni. Ona mnie nie kocha. Nic nie poradzę, przecież wie, że i tak jej nie zdradzę. Przeciętny, jak ja, ma dom, rodzinę, no i jakoś z życiem sobie płynę. Nie kocha mnie. Nigdy nie kochała. nie wiem, dlaczego mnie okłamała. Nie ma między nami żadnej złości, chociaż trudno tak żyć bez miłości. Trzeba umieć pogodzić się z życiem. co nie jest żadnym wielkim odkryciem. Edytowane 18 Stycznia 2020 przez Marek.zak1 (wyświetl historię edycji)
WarszawiAnka Opublikowano 25 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2019 Do Peela: Skąd wiesz, że nie kocha, skąd wiesz, że kłamała, nie skąpi ci czasu, wysiłku i ciała; jest z tobą, śpi z tobą, co dzień z tobą jada; choć miłość szalona twym związkiem nie włada, to spokój i wspólna wędrówka dowodzi, że jest więź - jest dwoje w jednej życia łodzi. 1
Marek.zak1 Opublikowano 25 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2019 Z, wnikliwej obserwacji, dyskusji, czytania. Jak wynika z wielu badań, tylko ok. 15% facetów jest dla babek interesujcych. Ten wiersz dedykuję tym 85%, którzy musza jakoś żyć. Generalnie nie piszę o sobie, a o zjawiskach. Więź jest i nazywa się pragmatyzm.
iwonaroma Opublikowano 26 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. kobiety dobrze się maskują ;) nawet naukowcy nie dotrą do ich prawdziwych pobudek :) stąd powątpiewam o tych wynikach badań... dobrze, że wiersz nie o Tobie, bo już chciałam współczuć i pocieszać ;) mimo prostych rymów wiersz jest zatrzymujący, fajna ironia
Marek.zak1 Opublikowano 26 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2019 Kobiety się maskuja, to prawda, ale baczny obserwator może z zachowań, spojrzeń itp. wiele wyczytać. Ja jestem wielkim fanem kobiet, bo dzięki nim i ich pragmatycznemu podejsciu, istniejemy.Ja jestem wielkim szczęściarzem, bo od lat z jedną i w wielkiej miłości:). Nigdy sie czegoś takiego nie spodziewałem, że mnie spotka. M.
iwonaroma Opublikowano 26 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to gratulacje :) trzymajcie się ciepło :)
WarszawiAnka Opublikowano 26 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dla mnie na pewno więcej niż 15%. :)
Marek.zak1 Opublikowano 26 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zapewne obracasz się w kręgu, gdzie jest ich więcej :)
WarszawiAnka Opublikowano 26 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Teraz może mniej, ale przez długi czas przebywałam w większości w męskim otoczeniu - i nie narzekałam. :))) 1
WarszawiAnka Opublikowano 26 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2019 Dziękuję. :) Mężczyźni posiadają wiele zalet. :)
Marek.zak1 Opublikowano 26 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2019 (edytowane) Już dawno temu Artur Rubistein napisał w pamiętnikach, że Polki maja nawiecej uroku i seksapilu, a najbardziej to warszawianki. Ożenił się z jedna, ja też :) Edytowane 26 Lutego 2019 przez Marek.zak1 (wyświetl historię edycji)
WarszawiAnka Opublikowano 26 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2019 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo mi miło! :))) Wklejam wobec tego krótki wierszyk, który napisałam wczoraj w temacie " Dzień ze wspomnienia" (Nieznajomy Niewidzialny): Wieczór komplementami z lekka przyprawiony uskrzydla wnet poetę i zapełnia strony wersami, a ich mowa lekka jest i gładka; komplement - to z likierem pyszna czekoladka. :))) Pozdrawiam :) Edytowane 26 Lutego 2019 przez WarszawiAnka korekta (wyświetl historię edycji) 2
WarszawiAnka Opublikowano 26 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2019 @Wędrowiec.1984 : Dziękuję. :) 1
Wędrowiec.1984 Opublikowano 26 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2019 @WarszawiAnka :-) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
WarszawiAnka Opublikowano 27 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nowa porcja, super, dziękuję! Zostawiam sobie na jutro, ale Ty możesz się poczęstować już dziś :) Jutro zapraszam na świeże Pączki. :)
Marek.zak1 Opublikowano 27 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Wędrowiec.1984 Opublikowano 27 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, jutro dzień pączka! :))) 1
WarszawiAnka Opublikowano 27 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kusisz, Marku, kusisz... Ale wytrzymam do jutra. :) 1
Rekomendowane odpowiedzi