Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Alicja_Wysocka Opublikowano 21 Lutego 2019 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 (edytowane) deszcz gra na szybach smętek przyrzewny i łamie w kościach zmoczony song najwyższa pora jesienny prezent zawiązać wstążką, żółci się wiąz dlaczego łyżka, czemu jesienna jakim kolorem zadumę spiąć? chyba zeszklonym albo praktycznym, bo wszyscy wiedzą, że je sie nią Edytowane 22 Lutego 2019 przez Alicja_Wysocka (wyświetl historię edycji) 11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jan_komułzykant Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 ja też w tym czasie sięgam po łychę, przeważnie z lodem bo szkoda mi rozcieńczać wodą body i psyche by w niepogodę pogodnie cnić jak zawsze u Ciebie - inspirująco Alu :) Poza tym przypomniałaś mi angielski w podstawówce i kiedy w jednej linijce mówisz o "łamaniu w kościach", ja w drugiej natychmiast potwierdzam słowem "present" swoją obecność w tym względzie skręcaniu kolan ;))) Serdeczności. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alicja_Wysocka Opublikowano 21 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 Wzajemne serdeczności i podziękowania :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maria_M Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 deszcz gra na szybach w liściach szeleści i wszystkie smutki przegania hen zadumę złotą dotykiem pieści łyżką jesienną zajada dzień zjadł dziesięć dni soczystej wiosny chochlę odłożył już mu zawadą i z pełnym brzuchem bardzo radosny wyruszył smutki pozmywać wodą Pozdrawiam serdecznie:))) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alicja_Wysocka Opublikowano 22 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 (edytowane) Maria_M podziękowania dla Siostry, uśmiechniętego dnia :) Edytowane 22 Lutego 2019 przez Alicja_Wysocka (wyświetl historię edycji) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alicja_Wysocka Opublikowano 22 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 Wędrowiec.1984 dziękuję :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 Witaj Alicjo - boli mnie ta łyżka - czemu ona - nie kumam - a tak prawdę mówiąc leciutki ten wiersz jak jesienny liść. Słodkiego dnia życzę. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alicja_Wysocka Opublikowano 22 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak sobie pomyślałam, że chyba powinnam dać ten wierszyk do działu, Zabawy słowem. Chodzi o słowo jesienią. Jak podzielisz to słowo na sylaby je sie nią, to wychodzi mi łyżka. Łyżką się je. Stąd jesienny prezent. Wzięła mnie taka właśnie głupawka fonetyczna i tyle tytułem tłumaczenia. Pomysł nie mój, dodałam mu podczas przeróbki rymowane falbanki. Dzięki Waldemarze, że zapytałeś, też nie lubię, a właściwie nie cierpię domyślać się o co chodzi :P Serdeczności :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alicja_Wysocka Opublikowano 22 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 @Silver Dziękuję :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alicja_Wysocka Opublikowano 22 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 @beta_b dziękuję :) @Pi_ tak mi wyłożyłaś, że sama bym lepiej nie potrafiła, serdeczności :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_Suchowicz Opublikowano 27 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 (edytowane) jesienną łyżką zajadać żurek rosołek barszczyk lub jarzynową bo brak pomysłu dzisiaj w ogóle wpadło do zupy wraz z rymem słowo :)) Pozdrawiam Edytowane 27 Lutego 2019 przez Jacek_Suchowicz (wyświetl historię edycji) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alicja_Wysocka Opublikowano 28 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2019 @Jacek_Suchowicz @Czarek Płatak Pięknie dziękuję i pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarek Płatak Opublikowano 2 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2019 Cała przyjemność po mojej stronie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester_Lasota Opublikowano 21 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2019 Rozumiem, że pomysłu nie było na tytuł, bo na wiersz pomysł był doskonały :) Pozdrawiam serdecznie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alicja_Wysocka Opublikowano 22 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bez pomysłu na tytuł i na prezent. Dziękuję Sylwestrze, pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alicja_Wysocka Opublikowano 22 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 @Marcin Krzysica dziękuję :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miciacho Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 Świetne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi