Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2019 żeby szlak was trafiłżebyście nogi połamalibyście na myśl o krwisię nie oblizywalitak tak o was mówięwy zakały światabardzo się wami brzydzęmimo tego że niektórzywas wychwalająnie po to świat stworzonoabyście wy z nim igralibyście innych z tegoco najpiękniejsze okradaliwsadźcie sobie w dupęodbezpieczony granati poczujcie własnym nosemswej skóry zapach a nic nie winnych waszej choroby zostawcie kurwa w spokoju
Wiesław J.K. Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2019 Waldemarze, ostre przesłanie, taka tragikomedia jak dla mnie. Byłem, czytałem, raczej zrozumiałem o co chodzi. Pozdrawiam ;-) 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 20 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj - wiem Wiesławie że wiersz może być momentami niesmaczny ale wkurza mnie to co oni robią to i tak myślę łagodnie ich potraktowałem. Najlepiej nie pisać o takich sytuacjach bo są zbyt chore - ale nie możemy się poddawać - musimy z nimi chociaż wierszem zawalczyć. Dziękuje za zabranie głosu. Pozd.
Marlett Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2019 Waldemarze ostro napisane ;) ale czasem tak trzeba. PozdrawiaM.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 20 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2019 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam i dziękuje Marlett za przeczytanie. To prawda że czasem trzeba ostro zwłaszcza o takich chorych ludziach o jakich mówi wiersz. Bardziej miłego niż wiersz nastroju życzę . Edytowane 20 Lutego 2019 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji)
Wiesław J.K. Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2019 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Rozumiem Twoje odczucia Waldemarze, jak to się mówi, wszystko co ludzkie nie jest mi obce. Lubię to słowo "karma" z indyjskiej filozofii i religii, inaczej mówiąc tak biblijnie: co zasiejesz to i żąć będziesz. Głowa do góry, we Wszechświecie wszystko zostaje zapisane! Pozdrawiam :-))) Edytowane 20 Lutego 2019 przez Wieslaw_J._Korzeniowski (wyświetl historię edycji)
Justyna Adamczewska Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2019 Waldku, cóż to? Mam na okoliczność Twego utworu słowa: Jężeli kogoś nienawidzisz, to nie dotyka go to jego, bo on moze o tym nawet nie wiedziec, lub w ogóle się tym nie przejmuje, ale to dotyka ciebie, Ty cierpisz, przezywasz i sie denerwujesz. To tyle. J. 1
jan_komułzykant Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2019 (edytowane) Waldku, jak to mówił Wiech? "Śmiej się Pan z tego" Pozdrawiam. Edytowane 20 Lutego 2019 przez jan_komułzykant (wyświetl historię edycji) 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 20 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam ponownie - powiadasz że wszystko zapisane - może i tak ale cierpienia nie zatrzyma nikt chyba że nam się to uda. Bo z terroryzmem można wygrać... jak się bardzo chce. Pozd.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 20 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam - Drogi Janko - wiem że zamaskowany to wiersz że nie byłem o/k wobec czytelnika - ale myślałem że wiersz zostanie inaczej odebrany inaczej zrozumiany - w wiersz mówi o terrorystach zamachowcach czyli chorych ludziach z tond mój gniew na tę chorą sytuacje. Za przeczytanie bardzo dziękuje no i za filmik - uśmiecham się... Pozd.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 20 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miła Justynko - wiersz mówi o terrorystach czyli ludziach w moim mniemaniu chorych bo zdrowi by tak nie postępowali nie ranili by innych. Ostatnio zobaczyłem w telewizji kolejny zamach więc mnie poruszyło aż do tego stopnia który widać w wierszu. Za przeczytanie i kom. dziękuje. Kolorowej nocy życzę.
Justyna Adamczewska Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Rozumiem, emocje. Tak terroryzm to hańba ludzkości, ale istnieje, odkad istnieje ludzkośc. Cały czas twierdzę - człowiek to bezwzględny drapieznik. Dziękuje za wyjasnienie Waldku. J.
jan_komułzykant Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ok, w takim razie muszę "dodatek" zmodyfikować ;)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 21 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj - aleś mnie ubawił tymi filmikami - super. Muszę je sprzedać innym niech też się uśmieją po pas. Jeszcze raz duże dziękuje Janko. Uśmiechnięty ślę pozdrowienia.
Gość Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "wiersz mówi o terrorystach czyli ludziach w moim mniemaniu chorych bo zdrowi by tak nie postępowali nie ranili by innych" Nie masz racji bo takie szahidki też pewnie tak myślały jak ty teraz, a za terroryzm wzięły się z zemsty za jakieś okrutne zabójstwa w więzieniach lub nalotach ich najbliższych. Czyli zwykła stara jak świat zemsta. Którą tak czy owak można usprawiedliwić, bo szahidki nie mszczą się za byle co. Co nie oznacza, że sam chciałbym paść ich choćby przypadkową ofiarą.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 21 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2019 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj - zaskoczyłeś mnie takim myśleniem - w moim mniemaniu i myślę że nie tylko moim jest to chore - bo jak można usprawiedliwiać zamachowców terrorystów. Smutno mi to mówić ale jesteś dla mnie ciężarem. Wybacz ale zabolało mnie to co napisałeś. Pozd. Edytowane 21 Lutego 2019 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji) 1
Gość Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Szkoda że pan to edytował bo właśnie wklejałem rymowankę żeby panu podziękować. Zaczynała się „lepiej być zerem niż.... „. Ale nie była obraźliwa tylko złośliwa. Również pozdrawiam.
Deonix_ Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Z tym usprawiedliwianiem to bym tak nie wyskakiwała przed szereg, bo można tym kogoś niezasłużenie urazić (patrz - komentarz Waldemara), ale wytłumaczyć to można. Trzecia zasada dynamiki Newtona jest w naszym świecie bardzo powszechna i często jest tak, że czyjeś okrutne zachowania mają bardzo wyraźne, środowiskowe przyczyny, tylko my czasami wolimy myśleć, że sadystyczne tendencje i ich objawienie się dotyczy ludzi chorych, nie chcemy tego rozumieć, tłumaczyć, usprawiedliwiać - tylko potępiać i przeciwdziałać takim zachowaniom. I nie jest to wg mnie zła postawa, wręcz zasługuje na pochwałę, gdy mówimy o działaniach naprawdę zbrodniczych i okrutnych, przez co rozumiem, szanuję i wspieram w tej kwestii Autora powyższego wiersza.
Gość Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czy to nazwieszusprawiedliwianiem czy uzasadnianiem fakt pozostaje faktem że najczęściej nie są to ludzie chorzy ale dość racjonalni. Bo inaczej zwykle złodziejstwo też można nazwać chorobą. Nomen omen jest kleptomania.
Czarek Płatak Opublikowano 24 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2019 Choć z natury stronię od przemocy taki doanalny granat to byłaby najlepsza nagroda za ich 'usługi'. W sumie przemocy tu nie ma skoro sami mają se z nudy wsadzić. Cóż, byłoby dla wszyskich lepiej :)
Rekomendowane odpowiedzi