Justyna Adamczewska Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2019 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To tak na rozbawienie, bo rzeczywiście, Roklin, pytanie zadałeś kluczowe: A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, .. Cytat z filmu "Sami swoi" Edytowane 21 Lutego 2019 przez Justyna Adamczewska (wyświetl historię edycji) 1
Wiechu J. K. Opublikowano 21 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przyjmę to jako pytanie retoryczne. Dziękuję za sugestię i komentarz. Pozdrawiam :) 1
Wiechu J. K. Opublikowano 21 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Fakt, rozbawiłaś mnie tym Justyno. Dobrze, na mnie już czas wrócę tutaj niedługo - jutro, pojutrze... Pozdrawiam :)
Roklin Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2019 Haha, Wiesławie, przecież ja się śmieję i też biorę za dobrą monetę :)
egzegeta Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2019 Wiesiek jeden z Twoich lepszych, a na pewno bardzo dobry wśród tutejszych dobrych. Zastanawiałem się nad "wypędź precz" czy to nie pleonazm, ale chyba nie. Gdybym był polonistą, to bym powiedział konkretnie tak, albo NIE :) Wiersz oszczędny w duchu awangardy krakowskiej: - Minimum słów, maksimum treści. Tak trzymaj Wiesławie. Pozdrowienia Wiktor
Roklin Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A potem Bóg zsyła plagi, patrzy i mruczy: "cholera, nie trafiłem!" 1
Justyna Adamczewska Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Roklin, tyś mnie rozbawił, dziękuję ;)) J.
Justyna Adamczewska Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To do poczytania, Bratnia Duszo. J. i wróć, W.W. :))
Wiechu J. K. Opublikowano 22 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2019 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam Cię Wiktorze, Bardzo miło usłyszeć słowa pochwały od Ciebie drogi poeto. Tak, "wypędź precz" brzmi jak pleonazm, szczerze mówiąc nawet się nad tym nie zastanawiałem, chciałem po prostu nadać tym słowom siły przebicia. Dziękuję za Twój komentarz i wizytę pod moimi strofami. Dzięki za głosik serduchowy. :) Pozdrawiam Cię serdecznie, Wiesław Edytowane 22 Lutego 2019 przez Wieslaw_J._Korzeniowski (wyświetl historię edycji)
Wiechu J. K. Opublikowano 22 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Fajnie więc Roklinie i więcej takowych dobrych monet. :)
Wiechu J. K. Opublikowano 22 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Właśnie wróciłem Justuś ;-)
Justyna Adamczewska Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No i fajnie jest, Willliamie W. Justuś? , ale, hi, hi. Milusio.
Justyna Adamczewska Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "Trzeba wczuć się w psychikę i dopiero wtedy jest szansa, ze się z nimi wygra" 8fun, ten film robił na mnie ogromne wrażenie. Ale brutalny jest. Brutalna też jest choroba - trzeba zniszczyć do cna, tak, jak szczury - choć mi ich żal, bo też chcą żyć, jednak komórki "podłoty" - tak je nazywam, też chcą żyć, tylko zżerają komórki "dobra" - tak je nazywam. A teraz Ś.P. Kora: Jakoś mi tak... dziwnie. 1
Wiechu J. K. Opublikowano 7 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2019 Natuskaa! Dzięki za serducho. :-)
Nata_Kruk Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2019 Takiej odwagi śmiało można każdemu życzyć, bo nie każdy potrafi ją w sobie odnaleźć. Prosto i bardzo celnie. Pozdrawiam.
Wiechu J. K. Opublikowano 13 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nata_Kruk, dziękuję za wgląd w strofy wiersza, komentarz i serducho! Pozdrawiam :-)
Rekomendowane odpowiedzi