Wątpiciel Opublikowano 19 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2019 Tutaj nie ma drzwi i okien nie usłyszysz żadnych dźwięków wyjścia szukaj w ciemnym korytarzu własnych lęków Nie skracaj na tratwę drzew w tych rzekach nie płynie woda, lecz krew z żył wspomnień podciętych nożem im bardziej chcesz, tym bardziej nie możesz Tu czarne kości zasiadają do okrągłego stołu do znudzenia chłoną zastawę powszedniego popiołu Łodygą kłamstwa stało się piekło, a niebo się w jego korzeń oblekło Jeśli chcesz zostać na jeden dzień jeśli planujesz zamieszkać tutaj uśmiech w grymas zamień a serce- w kamień 4
Justyna Adamczewska Opublikowano 19 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Justyna Adamczewska Opublikowano 19 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2019 To drzewo zycia Nordyków - YGGDRASIL - Drzewo Strasznego, czyli Odyna, najprawdopodobniej jesion. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jakby Walhalla - sala. do której trafiali polegli w walce wojownicy. Z tym mi się kojarzy Twój wiersz. Dobrze napisane, Wątpicielu. Pozdrawiam J. I tytuł. Znamienny.
Wątpiciel Opublikowano 19 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2019 Bardzo dziękuję :) Jako początkującego na tej stronie bardzo mnie cieszy Twój komentarz, Justyno.
Justyna Adamczewska Opublikowano 19 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Myślę, ze cieszyć Cię powinien (wybacz to słowo, takie nakazujące), przede wszystkim Twój wiersz i pomysłowośc oraz wiedza, jaką posiadasz. J :))
Wątpiciel Opublikowano 19 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2019 Za te słowa dziękuję jeszcze bardziej :) Niesamowicie budujące.
Justyna Adamczewska Opublikowano 19 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Odyn wyłupił sobie oko, aby powstała powstała poezja, pewnie o tym wiesz. Dobranoc. J.
Wątpiciel Opublikowano 19 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2019 Czego się nie wyłupuje, żeby powstała poezja...? Dobranoc
Justyna Adamczewska Opublikowano 19 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2019 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Eh... bywaj. Edytowane 19 Lutego 2019 przez Justyna Adamczewska (wyświetl historię edycji)
Czarek Płatak Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2019 Ciekawie, mroczny llimaty, ale świat takim miejscem bywa nader często. No, może nie świat, a tworzący go ludzie... Pozdrawiam
jan_komułzykant Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2019 sam przekaz i temat bardzo ciekawy, popracowałbym jeszcze nad rymami - zbyt dokładnie jak na tak poruszający wiersz. Brak mi (jak by to powiedzieć?) bardziej wyszczerbionego ostrza, jest zbyt gładko, a powinno szarpać i boleć. Pozdrawiam.
Wątpiciel Opublikowano 21 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za komentarz. Jestem metrykalnie młodym człowiekiem, więc nadal trenuję koneserskie pisanie. Też mam wrażenie, że nie jest to doskonała twórczość. Skupiam się głównie na emocjach. W kwestiach technicznych brakuje mi warsztatu. 1
Roklin Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2019 Moim zdaniem jest dobrze, tzn. jest poruszająca myśl, coś co zatrzymuje, a warsztat przyjdzie razem z ćwiczeniem. Życzę powodzenia :)
Wątpiciel Opublikowano 21 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję. Będę ćwiczył. Pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi