Klaudia Gasztold Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2019 Emanuje dobra energia z wyzwolonych od zysku dusz Pokój pełen światła gości dwoje dzieci Dziewczynki piękne jak kwiat lotosu Przestrzeń szyta miłością Z kuchni dobiega aromantyczny zapach obiadu Na podwórku tata gra na złotym flecie Młoda mama w kwiatowej sukience Śpiewa cudowne pieśni Delikatnie kołysząc się na wietrze Emanuje dobra energia Klaudia Gasztold 2
Stary_Kredens Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2019 Powinno być chyba kwiecistej sukience poza tym ogólnie rzecz biorąc bajka.Zycie takie nie jest pozdrawia kredens
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2019 Witaj - czytając mam wrażenie że patrze na jakiś piękny obraz. Mi się podoba ta bajka. Pozd. 2
WarszawiAnka Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2019 Pięknie, Klaudio. Zgadzam się z Waldemarem, chociaż Kredens też ma trochę racji. Ale chcemy widzieć to, co piękne i wierzyć, że będzie pięknie. Mam tylko dwie uwagi: 1. nie pasuje mi ta "przestrzeń szyta miłością". Może zastąpić słowo "szyta" czymś w rodzaju "wyściełana", albo "usłana"? 2. myślę, że aromantyczny zapach, który dobiega z kuchni wystarczy. Bez obiadu. Pozdrawiam
tomass77 Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dobry wieczór, wiersz tworzy atmosferę, działa. Moim zdaniem nie odcinać tego obiadu, świadczy o tym że jest dzień, atmosfera dnia, poza tym inaczej pachnie obiad a inaczej kolacja. Poezja nie służy tylko do opisu codzienności chyba.. Pozdrawiam 1
WarszawiAnka Opublikowano 25 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To była tylko sugestia.:) Smacznego obiadu! :)
WarszawiAnka Opublikowano 25 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2019 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :)
Rekomendowane odpowiedzi