Stary_Kredens Opublikowano 25 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2018 życie jest staroświeckie zmurszałe skrzypi życie jest nowoczesne bardzo bardzo współczesne wyrywa się biegnie przed siebie gna nawet chce dosięgnąć gwiazd stary rok nowy rok stara kobieta młoda dziewczyna co chcesz powiedzieć jaką myślą nową kopernikańską kolumbową olśnić z najczarnejszych mroków nocy chcesz myślą wyrwać sekret w brzasku rozświetlonego dnia los świata nią odmienić nic to to tylko kolejny dzień przechodzi przez próg kolejnej jesieni 6
Maria_M Opublikowano 25 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2018 Podoba mi się. Ładnie napisałaś o rzeczywistości i przemijaniu. To samo odczuwamy, obserwujemy, a jak inaczej zapisujemy. Pozdrawiam serdecznie :) 1
mysticp12 Opublikowano 25 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2018 kolejny dzień przechodzi swój próg nie chce być zapomniany chce przeżyć każda chwilę świadomie chce kochać 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 25 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2018 Prawda. Pozdrawiam :) 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 25 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2018 Witam - czy starsi tym bardziej zauważamy że życie powoli ale jednak umyka. Podoba się twój wiersz jest w nim głęboki sens. Pozdrawiam serdecznie. 1
Kobra Opublikowano 26 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2018 "życie jest staroświeckie zmurszałe skrzypi" ładnie :-) 1
Roklin Opublikowano 28 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo mi się podoba ten tekst. Moim zdaniem trafnie opisuje kwestię "odkrywania świata" - w każdej epoce ludzie odkrywają różne nowe rzeczy, które w gruncie rzeczy są wciąż tymi samymi. Świetny tytuł. Pozdrawiam serdecznie :)
Stary_Kredens Opublikowano 28 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Właściwie tytuł , nie jest mój , gdzieś go tam zauważyłam i tak tutaj na potrzeby własne użyłam , gdyż wydawał mi się adekwatny, ale akurat tytuły mogą być takie same , też mi się wydawał świetny. Jak nad nim myślałam to przyszła mi do głowy inna myśl , że sztorm w strumyku może być dla jego mieszkańców równie groźny jak dla tych co na oceanie. Choć tutaj w tym wierszu to miało być cos na kształ - tyle myśli w głowie i niby takie wielkie , ale tak naprawdę wiele hałasu o nic. pozdrawiam Kredens 1
Roklin Opublikowano 6 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2018 O właśnie! I to mi się podoba - to właśnie sądzę na temat jakże modnej teraz oryginalności. Pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi