Ten utwór został doceniony przez użytkowników. beta_b Opublikowano 8 Listopada 2018 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2018 (edytowane) wolność jest w wierszach nic nie muszę a one mnie witają wskoczą pod rękę albo skrobną o poprawkę koty w kątach siedzą po nocy mruczą natchnione głaszczę je a one prężą się kolejnym wersem Edytowane 9 Listopada 2018 przez beta_b (wyświetl historię edycji) 11
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam - fajnie że widzisz w wierszach wolność - mądry wierszyk lubię takie. Słońca życzę
Maria_M Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2018 Wiersze jak koty, albo koty jak wiersze. Coś w tym jest:))
Alicja_Wysocka Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2018 (edytowane) Prawda, wierszem można nakłamać lub prawdę powiedzieć, wyśmiać, wypłakać, nakrzyczeć, ukochać, postawić coś do góry nogami, bez konsekwencji, bo to piąta strona świata, królestwo słowa. owoce - to czyny liśćmi będą słowa. nikt liści nie zbiera więc cóż ich żałować... urokliwym szelestem można się rozmarzyć, ale tylko owoce liczy się i waży. Słonka :) Edytowane 8 Listopada 2018 przez Alicja_Wysocka (wyświetl historię edycji) 1
Luule Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2018 (edytowane) Podoba mi się ta druga część o kotach. Ale mam wrażenie Beto, że tak na szybko ten wiersz. A gdyby tak od razu był kotem? Wiersze - wolne koty Spacerują po dachach nocy Przez szpary nawiedzają mój strych.. Tak mi przyszło. Sorki, za uczepkę, mam nadzieję, że się nie.. najeżysz jak kot;D @Alicja_Wysocka, fajnie, z tymi liśćmi i owocami:) Edytowane 8 Listopada 2018 przez Luule (wyświetl historię edycji)
Maria_M Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Fajnie Luule, też o tym myślałam żeby pisać o wierszu jak o kocie.
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jest, można wrzucić w je to czego się nigdy nie powie . Pozdrawiam
beta_b Opublikowano 8 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2018 @Waldemar_Talar_Talar, @Maria_M, @Jemall, @Alicja_Wysocka, @Andrzej_Wojnowski, @Joachim Burbank, @Deonix_, @Enigmatyczna - miło mi Was dzisiaj gościć. @Luule: Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zgadza się, słowa przyszły szybko, między domem a spotkaniem. Ważny był tytuł jako myśl przewodnia, reszta jak kot, co otarł się o nogę. Jeśli to jedno zdanie zostanie (że wiersze to wolność) - jak dla mnie wystarczy. bb
Luule Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I nawet odczuwam, że w ostatnim kontekście (przy poprzednim wierszu), apropo poruszonej odpowiedzialności za wiersze. Riposta,niejako. ?. Beto, nie odbieraj reszty negatywnie, widzisz, zgadłam, z tym tempem. Niech ten kot domruczy na spokojnie, jak dla mnie, tą pierwszą połowę. Bo miałam wrażenie, że wpadł wróbel, dopiero po chwili dał się pogłaskać, jak ten kot, i zaiskrzyć głębiej w poezję. Niech się rozmruczy.. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. choć z drugiej strony, wiem, czasem trudno odmienić tor lotu, gdy już przebyty. Pzdr
jan_komułzykant Opublikowano 9 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2018 wyobraziłem sobie Ciebie z całą gromadą zapisanych kartek, ocierających się o Twoje nogi, albo "szeleszczących" (miauczących) z półek, zza sofy lub z fotela, upominających się o rymy, przenośnie i najbardziej ulubiony przez nie (i przeze mnie) rytm :) Bardzo przyjemna lektura
beta_b Opublikowano 9 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2018 Moi mili, to słaby tekst ale czuję, że wy mnie lubicie. Doceniam uwagi jako wyraz sympatii. Następnym razem proszę jednak o traktowanie mniej ulgowe. :) bb
Maria_M Opublikowano 10 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. „nic nie musisz”, a wszyscy Cię lubią :) Dałam serce, bo ujęła mnie: wolność w wierszach w powiązaniu z charakterem kotów oraz a one prężą się kolejnym wersem. Wyrazy sympatii :) Edytowane 10 Listopada 2018 przez Maria_M (wyświetl historię edycji)
Sylwester_Lasota Opublikowano 10 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2018 Bardzo fajny pomysł, ale wierszowi, jak sama zauważyłaś, jeszcze czegoś brakuje żeby stał się tym, czym powinien być z takim pomysłem. Pozdrawiam serdecznie :)
Nata_Kruk Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2018 Z tym prężeniem się kolejnych wersów różnie wygląda, ale trafnie ujęłaś to, że w wierszach jest wolność. To prawda.
Rekomendowane odpowiedzi