Alguien Opublikowano 23 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2018 (edytowane) Kartka zawoalowana / Kartka potargana Potargaj mnie jak kartkę papieru – niech umrę w okruchach, taka krucha – potem w mleku zanurzona jak opłatki pszenne niech nasiąknę twym uśmiechem – od ucha do ucha – i niech pęknę – taka wiotka, jak rusałka, nimfa, trzpiotka, jak pąk róży w słońcu buchnę, – na świat wydam sok z żywicy – po czym w miodzie zatopiona niczym kłos pszenicy niech nasiąknę twą pieszczotą – od palców po głowę – i zjednoczy twa pieszczota tę każdą połowę potarganą frasobliwie na moje życzenie; niech potarga mnie na nowo to twoje mruczenie; Ty mnie kartką uczyń – listkiem pergaminu; niech mój wyschły płatek róży zatonie w azylu mleka czy nektaru co z ud twoich cieknie – – białą ciepłą strużką… … a ja taka krucha, leżę w pustym łóżku – i czy wrócisz – słucham… – podarta – – w okruchach – kartka z twoim żegnaj. Potargaj ją proszę, ukochany… Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. można posłuchać wiersza z nastrojowym podkładem muzycznym. Edytowane 29 Maja 2023 przez Alexander Haus (wyświetl historię edycji) 2
Gość Opublikowano 24 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2018 Mam zwykle problemy z czytaniem (i pisaniem) długich wierszy, jednak ten zabiera mnie ze sobą w podróż i prowadzi lekko - jakby przez łąkę wewnętrznych i zmysłowych doznań, na które się otwieram. Wiersz spokojny, ale jednak bardzo żywy, budzący... Pozdrawiam :)
Alguien Opublikowano 24 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Października 2018 Dziękuję serdecznie za miły i ciepły komentarz. Cieszę się, że wiersz zabrał Panią w podróż i życzę takich zmysłowych podróży w tzw. "realu". Ale takich dobrych, spełnionych podróży... niekoniecznie takich, jak we wierszu :) Ściskam ciepło.
Maria_M Opublikowano 24 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2018 Widać, że erotyk pisany ręką faceta, odkrywa zawoalowane fantazje męskiego ego. Ja, jako kobieta nie chciałabym być wspomnianą kartką, źle mi się kojarzy, tym bardziej pomiętą. Daje serce za technikę, No i napewno znajdą się kobiety, które połkną zaproszenie. Pozdrawiam :)
Alguien Opublikowano 24 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Października 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo dziękuję Pani za komentarz i dobre słowo. Zupełnie mnie Pani zaskoczyła jednak tym "męskim ego", ale nie mnie prowadzić z tym jakąkolwiek polemikę :) P.S. Po cichutku Pani zdradzę, że tam chyba jednak nie ma ani źdźbła męskiego ego :) Gorąco Panią pozdrawiam i dziękuję :)
Maria_M Opublikowano 24 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No pewnie, że nie ma, bo ona chce, ale w męskim pojęciu.
Rekomendowane odpowiedzi