Gość Opublikowano 1 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2018 - otóż to ... Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ~Wiele łamanych linii składa się na przestrzeń, pokonywaną w czasie naszego życia. Wektory myśli biegną coraz częściej ku zbliżającej się, nieuchronnej śmierci, która jest punktem. Nigdy nie pojawia się wielokropkiem ... ~
Gość Opublikowano 2 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2018 W poszukiwaniu złudzeń ... ~ Most łącznikiem pomiędzy ... Należy go najpierw przejść, by podążać dalej. Daje szansę wędrowcom aby go wykorzystać. Tylko szansę. Wśród nich są również tacy, co wolą pozostać nadal na swoich, znanych im miejscach. Ich wybór ~
Gość Opublikowano 2 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2018 - mam "doła" ... Pustka w sercu, pustka w głowie - portfel już bardziej bogaty ... Więc co robić? Może mi tu ktoś podpowie? Czy wyjść jak najszybciej z chaty? Czy też sięgnąć po butelkę, co to stoi w barku sobie? - w samotności "zalać pałę" ... Dawniej takich dni nie miałem - wtedy dancing - wolna chata ... A dziś co?!! - w TV debata?!!!
Gość Opublikowano 2 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2018 + omszały kamień przy cmentarnej kaplicy skropiony łzami +
Gość Opublikowano 3 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Edytowane 3 Listopada 2018 przez bronmus45 (wyświetl historię edycji)
Gość Opublikowano 3 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2018 (edytowane) obrazek z sieci ~ Deszczowe chmury zawisły nad miastem, upychając spacerowiczów w barach i kawiarenkach. Tylko tych dwoje wtulonych w siebie nie czuje kropel deszczu, rzęsiście już padającego. Ich rozgrzane ciała potrzebują doraźnej ochłody, zanim znajdą tylko dla siebie przytulny kącik. Starsi już wiekiem, kawiarniani klienci widząc ich przez pokryte deszczem okna, wspominają z nostalgią swoje, młodzieńcze lata. Uciekający czas ... . Edytowane 3 Listopada 2018 przez bronmus45 spacje (wyświetl historię edycji)
Gość Opublikowano 3 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2018 decyzja ~ kilkoro drzwi - które wybrać, by przez nie przejść?
Gość Opublikowano 4 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2018 ~Jarko Solo - marna bździna, od młodości człowiek kina - kataryna - Ten zaimek osobowy, znany tylko z swojej mowy - przebojowy - Ni to baba ni chłopina, taka nędzna istocina - czysta kpina - Często mowę swą zaczyna od zwykłego wbicia klina - aktorzyna - Twarz idioty - błazna mina komedianta przypomina - genów wina - Jego hasłem jest zadyma; z moherami tylko trzyma - tu ma prymat - Nie ma szans dziś ani potem, znowu wyjdzie na idiotę - swym polotem - Ni przyjaciół, ni kolegów; zbiorowisko dla lebiegów - z ich szeregów - Jego postać dla historii; pozorant bez alegorii - wzór cykorii - To pacholę żoliborskie bardziej ruskie, niźli polskie - mowy wolskiej - Poliglota żoliborski zna języki: ruski, wolski; - gorzej polski - Jak na "obiat" sobie pójdzie, w jidysz też zamówi - ujdzie - "sie" go bójcie - Tenże chłopek byle jaki żyje tylko podług klaki - drwin oznaki - Ci, co jeszcze go wyznają, robią sobie z innych "jajo" - albo ćpają - Bo normalny Polak - rodak nawet ręki mu nie poda - taka moda - Nie podołasz przeciw molom; takim molem Jarko Solo - swoją rolą - Polubić też się go nie da bo jak można głaskać zgreda - ot i bieda - Nawet dzisiaj, przy niedzieli nie „zrozumią” go anieli - choćby chcieli - ~
Gość Opublikowano 4 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2018 (edytowane) ~ dorodny maślak wyżarty przez ślimaki - odchodzę z niczym ~~~ Edytowane 4 Listopada 2018 przez bronmus45 chyba już nigdy się nie nauczę wstawiać obrazki w żądanym przez siebie miejscu ... (wyświetl historię edycji)
Gość Opublikowano 4 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2018 (edytowane) Z cyklu "Warkocze myśli" - ubóstwo ducha Niespełnione, przyziemne marzenia, widziane w szkłach różowych okularów przez Ciebie, mnie, nas wszystkich, stają się z czasem przyczyną zwątpienia w sens życia. Szczególnie, gdy widzimy obok siebie - a nawet w rodzinie - tak różne od naszych, potrzeby kolejnych spełnień jakże wygórowanych marzeń. Nie wszyscy z nas są zahartowani przeciwko poczuciu zazdrości, która zżera szarą codzienność. Ja tak - znam jednak wielu, którzy gotowi są na niejedno - - by nie tylko dorównać, ale i ... . Edytowane 4 Listopada 2018 przez bronmus45 interpunkcja (wyświetl historię edycji)
Gość Opublikowano 5 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2018 Pewien Felek z miasteczka Zakole dostał posadę w miejscowej szkole. Miał być majstrem od wszystkiego - nawet uczyć (w razie czego). Więc wybrał - dyrektorem być wolę ...
Gość Opublikowano 6 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2018 Halo, halo... czy moglibyśmy dziś ... . Jest to jedynie żartobliwy tekst z wykorzystaniem alfabetu, a nie jakieś moje przemyślenia. # Jedna z wielu w alfabecie - czy wy coś tu rozumiecie? Człowiek chęci ma się kochać, no a Hania, czy też Zocha ni cholery nie rozumie. ... Coś niedobrze z nami, kumie... ?!!! Alicja była w kiepskim humorze, Basia mi rzekła - nie o tej porze!!! Czesia ma męża dziś imieniny Danka nie może z ważnej przyczyny Ewka z rodziną jedzie do lasu Frania dziś pierze, więc nie ma czasu Gienia - burknęła coś od niechcenia Hania, że jestem cieniasem lenia Izunia idzie z innym na tańce Jadzia już z rana była "na bańce" Krysia poezję chce dzisiaj tworzyć Lodzia o kinie coś mi gaworzy Łucja u teściów znów będzie gościć Mania, że w piątki od seksu pości Natalię głowa od wczoraj boli Olga ogórki dziś w beczkach soli Pelagia chciałaby, lecz nie może Renata pranie wiesza na dworze Stefcia z wizytą jest u fryzjera Teresa w sklepie suknie wybiera Urszula jedzie dzisiaj na wczasy Wanda zaczyna wędzić kiełbasy Zuzię znów zęby bolą od rana Żaneta może!!! Będzie kochana ... ~~~ Na telefon wydałem funduszy zbyt wiele - czy nie prościej pocieszyć się jakimś burdelem?!!!
Gość Opublikowano 7 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2018 Uznanie i sława Sławę może uzyskać ten, co czyni wiele - uznanie tylko taki, co wśród swoich wcieleń zachowuje wciąż godność wobec innych osób. Zdarzają się wyjątki - te zrządzeniem losu okazują szacunek obłudnej osobie. To zawsze wyjdzie na jaw, bowiem nawet w grobie nie możesz być zbyt pewien, czy cię nie osądzą. Ci, co są wierzącymi - a za życia błądzą, zapewne będą cierpieć w piekielnym ognisku. Czy chcesz być hipokrytą dzisiaj, mimo wszystko? Sławnymi są i będą słudzy Lucyfera - tacy jak Stalin, Hitler, czy też Kaligula. Czy wszyscy zasługują, których dziś przytulasz na wyrazy szacunku, jakie im udzielasz?
Gość Opublikowano 7 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2018 (edytowane) Felek z żoną przybył do Babina - chciał bowiem z nią udać się do kina. W Babinie kina nie ma (była to Felka ściema). Jest knajpa. Wypił tu flaszkę wina ... . Edytowane 7 Listopada 2018 przez bronmus45 (wyświetl historię edycji)
Gość Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2018 - wybrańcy na diecie - Pomieszaj pieprz z dżemem - dodaj trochę kwasu, a przyrządzisz sobie posłów godną dietę. Ja nie "sfiksowałem" - pod moim beretem wszystko jest w porządku - zgodnie z duchem czasów. Obrady Sejmu są dziś taką miksturą - pieprz z dżemem zmieszany, doprawiony kwasem; ktoś pieprzy, kilku drzemie ... Inni tymczasem zajmują się swoją, popłatną chałturą. Od zbyt długiego czasu tak się właśnie dzieje - prawa tu stanowione - w parlamentu murach, są sprzeczne z kodeksami. Zapewne kultura, nie tylko prawna w Polsce całkiem już dziczeje ...
Gość Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ^ Pokrętne domysły; z niewiedzy brniemy w przekonanie. Wszystko, co nam odpowiada widzimy jako prawdę. Marnujemy wiele energii na wzajemne podchody. Fakty zmieszane z polityką. Wśród nich cienie zmarłych. Milczą. Podziały na tych i tamtych. Nawet wśród najbliższych. Ogień polskiego piekła korzystny dla obcych. Czas przerwać pajęczą sieć obłędu. Potrzebna odwaga. Moralna. Tymczasem zwycięża żądza. Władzy. I ona trwa. Matnia .
Gość Opublikowano 9 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2018 późna jesień . Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zmurszałymi wspomnieniami dawnych uniesień obrazowanych sennymi majakami idziemy dalej przed siebie nie spiesząc coraz to drobniejszymi kroczkami - a tak niedawno jeszcze kipieliśmy pełnią życia bez nadmiaru zahamowań Powolne zamarzanie ...
Gość Opublikowano 10 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2018 ~ para jeleni na bujnej trawą łące - żaby w kałuży ~
Gość Opublikowano 10 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2018 * sierpem księżyca oświetlony park nocą - bezlistne drzewa *
Rekomendowane odpowiedzi