beta_b Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2018 (edytowane) lubię życie bo mogę chodzić do lasu na grzyby czasami znajdę czasami nie ale mam szansę dlatego zgadzam się i ślubuję ci miłość wierność i uczciwość przyjmuję małżeńską i że mnie nie opuścisz aż do śmierci włosy rozwiane wrzosy w bukiecie na świadków wzięłam promienie słońca z leśnej drożyny wpadł gości szereg opadłych liści jak kwiatów obraz złocą nam szczęścia Edytowane 11 Listopada 2018 przez beta_b (wyświetl historię edycji) 7
Deonix_ Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2018 Ładnie, lekko, zwiewnie i nawet jest rąbek opisu :) Tylko: Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. takie tam. Serdecznie :)
Gość Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2018 Przepiękny... Pod każdym względem. Wynosi w lekkość i beztroskę, ale jednocześnie nie wykorzenia z ziemi. Dlatego tak realny, przekonywujący, prawdziwy. Sprawił mi radość, rozświetlił duszę - dziękuję :)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2018 (edytowane) Witam - słodki wiersz - życie zasługuje na taką przysięgę to fakt. Tylko nie każdy ma odwagę tak przysięgać w takim miejscu jak las. Udanego ci życzę Edytowane 30 Września 2018 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji)
Marlett Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2018 Beto a gdzie obrączki? może; złotych obrączek ze szczęścia PozdrawiaM. :)
beta_b Opublikowano 30 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Deo miła, tyle razy marudziłam że opisy nudzą, ale tu byłam bezradna; wkleił się do wiersza i ruszyć się nie da. ;) Duszko świetlista, to promyki słońca słowa uniosły, przyniosłam tekst z lasu i pokazuję. Waldku, tak właśnie myślę i cieszę się, że masz podobne przemyślenia Marlettko, trop słuszny, tylko w pierszej wersji - liści szereg to mieli być goście. Szukam skojarzeń na obrączki. Wszystkim ciepło i słonecznie dziękuję za uwagi i czas. bb 2
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A reinkarnacja? Może ślubują miłość w każdym wcieleniu. To "aż do śmierci" ładnie brzmi ale nie daje dużego wyboru - chyba że mówimy o śmierci uczucia. To znacznie by uprościło życie, ale jesteśmy gatunkiem egoistycznym i wolimy brać nie dawać. A tak w ogóle to wiersz bardzo mi się podoba. pozdrawiam
beta_b Opublikowano 2 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Października 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Andrzeju, ludzkość się "namnaża", czyli raczej rozwija niż zwija (brzmi nieestetycznie ;); wg mnie jest wymiana, ale trzeba ją zobaczyć (i docenić). Pozdrawiam, bb
Nata_Kruk Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zaślubiny z naturą, nie dziwię się... zrobię chyba to samo... ;) Pierwsze wersy 'kazały' pomyśleć, dokąd poprowadzi ta treść, środek to 'zmyłka', by rozwiać wątpliwości w ostatniej. Ogólnie, przyjemnie czytanie. Pozdrawiam. 1
beta_b Opublikowano 9 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Października 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dopiero teraz, bo byłam daleko, ale dzięki za czytanie. Nato, "Płatki" kwiatów poprawione, dzięki. Ale całość chyba nieprecyzyjnie wyszła... To miały być zaślubiny z życiem, a powodem aby żyć - choćby fakt, że PL lubi chodzić na grzyby (bo ma szansę). Może uprości sprawę korekta pierwszego wersu? Lubię Cię życie Zazwyczaj się nie tłumaczę, zostawiam interpretację odbiorcy ale tu chcę, aby przekaz był jasny. Ściskam, bb Edytowane 9 Października 2018 przez beta_b (wyświetl historię edycji)
Nata_Kruk Opublikowano 9 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2018 Odczytałam, że z ... naturą.. sorry. Twoje ewentualne, lubię cię życie, wypadnie chyba lepiej, chyba... Twoja decyzja... :)
Rekomendowane odpowiedzi