Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 8 Września 2018 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 8 Września 2018 (edytowane) Wpadł do pokoju promyk słońca Na stary tapczan i szafeczkę Fotel przez lata wysiedziany Pod ciężkim zapadł się powietrzem Wiatr wspomnień firan nie chce ruszyć Gwaru radości stół nie dźwiga Od kolęd nie drżą wesoło mury Wazon rodzinny się ukruszył Jak tylko umiem najdokładniej Składam okruchy złączone kroplą Chociaż nie będzie taki jak dawniej Nie jedno jeszcze musi przetrzymać I tylko drobny promyk słońca Osusza krople oświetla rysy Pamięć pokoleń w nich jest wyryta Siła miłości tej rodziny Edytowane 8 Września 2018 przez Marcin Krzysica (wyświetl historię edycji) 11
Marlett Opublikowano 8 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2018 Marcin Krzysica Potrafisz pięknie i wzruszająco pisać o rodzinie :) PozdrawiaM. 3
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 8 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2018 Dziękuję
WarszawiAnka Opublikowano 8 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2018 "Gwaru radości stół nie dźwiga..." - bardzo mi się podoba ten wers, choć brzmi smutno. "Jak tylko umiem najdokładniej..." - to zaangażowanie robi wrażenie. Popracowałabym nad uporządkowaniem niektórych rymów i rytmu, aby uzyskać większą płynność. Pozdrawiam. 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 9 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2018 Witam - no no zaskoczył mnie twój wiersz - to moim zdaniem twój najlepszy. Wiersz prowadzony poprawnie od góry aż do samego dołu. Jest w nim poetycka magia jest w nim to coś co powinno być w tak wrażliwych wierszach. No dobra - dość tych pochwał już kończę - trzymaj się. Udanego dzionka życzę 1
Deonix_ Opublikowano 9 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak sobie go czytam, ale to moje komentatorskie marudzenie ;) Przepraszam, że się ośmieliłam. Podoba mi się obrazowanie, wiersz porusza. No i zgadzam się z Marlett ;) Pozdrawiam ;) Edytowane 9 Września 2018 przez Deonix_ (wyświetl historię edycji) 1
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 9 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Września 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. witaj. Dziękuję za twoje edycje ale obecnie zostawię jak jest jeszcze pomyślę Bardzo mi miło czytać takie komentarze miło Cię gościć w skromnych progach. Dziękuję za komentarz pomyślę jeszcze jak zawsze :) dziękuję @beta_b i @Niewygodna @egzegeta @Wojciech Bieluń -Targosz za cichą obecność Edytowane 9 Września 2018 przez Marcin Krzysica (wyświetl historię edycji)
Kobra Opublikowano 13 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2018 Bardzo klimatycznie. Poczułam się jak w domku :-)
Rekomendowane odpowiedzi