Ten utwór został doceniony przez użytkowników. jan_komułzykant Opublikowano 6 Września 2018 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 6 Września 2018 (edytowane) minął czas nasz kochanie czas się żegnać na zawsze zapowiada się zamieć chłodny miesiąc nastanie i oddanie obróci nam w sople jeszcze płaszcz tylko zgarnę szybko raka nakarmię tuż przed wyjściem za pamięć nic nie żałuj i powiedz coś miłego na koniec lub całusa na drogę daj mocnego nie zawiedź Edytowane 6 Września 2018 przez jan_komułzykant (wyświetl historię edycji) 10
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 6 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2018 Witam - ale mnie zdołowałeś tym smutny ale jakże prawdziwym wierszem - no i ta muza z poza ram - Pozd. 1
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 6 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2018 Janie, podejrzewałem że czujesz bluesa ale że na takim poziomie. Czapki z głów. Niech moc będzie z Tobą a życie przygodą Pozdrawia chory na bluesa. 1
Deonix_ Opublikowano 6 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2018 Pełen smutku, ale też niewyidealizowany, zwykły, ludzki wiersz. I to mi się w nim bardzo spodobało. Pozdrawiam. 1
beta_b Opublikowano 6 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. genialne ale: 1. robaka nakarmię ? 2. raka - w sensie nie wróci ? 3. ? tu mnie spracowana głowa zawodzi, co autor miał na myśli (choć sporadycznie dociekam). Zasadniczo: brawo. Jak chyba zawsze w Twoim przypadku, bb 1
Deonix_ Opublikowano 6 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W moim odczuciu chodzi po prostu o szybkie, nerwowe odpalenie papierosa. Ale to ja tak to czytam, pewnie spłycam przekaz. Przepraszam, że znów się wyrywam przed Autora, ale jakoś się nie mogę powstrzymać przed zabraniem głosu w takich sprawach. Pozdrawiam, D.
beta_b Opublikowano 6 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2018 Pewnie, Deo. Ja nie palę ani nikt w otoczeniu. Zapomniałam o skojarzeniu. A to takie proste. :) bb
Deonix_ Opublikowano 6 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Szczerze zazdroszczę. Mnie otoczenie doprowadza czasem do furii. Ale nie rozciągam tematu, żeby nie spamować za bardzo. Pozdrawiam raz jeszcze Ciebie i Autora. 1
WarszawiAnka Opublikowano 6 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2018 Bardzo poruszający wiersz. Dużo emocji i treści w krótkiej i prostej formie. Trafia prosto do serca... Pozdrawiam. 1
jan_komułzykant Opublikowano 6 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. przykro mi Waldku, naprawdę nie chciałem, dziękuję że jednak napisałeś parę slow. Pozdrawiam
jan_komułzykant Opublikowano 6 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ze smutkiem (że Ci smutno) pięknie dziękuję Mario :) Uśmiechu.
jan_komułzykant Opublikowano 6 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. serdecznie dziękuje i mocy również Tobie życzy - chory muzycznie od zawsze (a najdłużej właśnie na bluesa) jan_ko Pozdrowienia.
jan_komułzykant Opublikowano 6 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cieszę się, że tak odebrałaś, bo wyobraź sobie, w ostatniej chwili powywalałem wszystkie napuszone i nadęte bzdury. Dziękuję i pozdrawiam. Zawsze miło Cię gościć @Deonix_
jan_komułzykant Opublikowano 6 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wszelka interpretacja dozwolona Beto, z "łapaniem dymka" przed wyjściem również - jak podpowiedziała Deonix. Więcej nie podpowiadam, bo to nieprawda, że wszystkie drogi prowadzą "na manowce", znaczy do Rzymu. Zarówno "dróg", jak i "wyjść" mamy na pęczki, z tym że jedne są z wyboru inne z desperacji lub konieczności. Dziękuję bb i serdecznie pozdrawiam.
jan_komułzykant Opublikowano 6 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo dziękuję za tak miły komentarz WarszawiAnko :) Pozdrawiam. 1
jan_komułzykant Opublikowano 6 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2018 pięknie dziękuję również @Niewygodna @Ilona Rutkowska za "cichą obecność" i serducha wszystkim obecnym pod wierszem. :) Pozdrawiam
Czarek Płatak Opublikowano 7 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2018 Coś się kończy, coś się zaczyna. Natura próżni nie znosi. Niechby więc pustkę wypełniła peelowi nowa przygoda. 1
jan_komułzykant Opublikowano 9 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Września 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Alu, jak nie wiem co! :)) 1
Rekomendowane odpowiedzi