Wojciech Bieluń -Targosz Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2018 wyprzeć się można wszystkiego odsunąć od siebie wszystko zaciemniać codzienność motywem słusznej decyzji mówić uległym nie liczcie na moralność tobołki walizki iluzja podróży syk pary gwizdki nieruchomieje prawda w dalekobieżnej samotności odjeżdżają wspomnienia na wieczność ludzie nie oceniają samych siebie sumienia im szkoda marzec 2018 3
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Witam - dobry wiersz - refleksyjny - dobrze się czyta bez zgrzytów. Zakończenie Wojciechu godne wiersza. Pozd.
Wojciech Bieluń -Targosz Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2018 co mam odpowiedzieć, ten temat denerwował mnie od dawna. Odprowadzałem swoich znajomych na podobny dworzec. Pozdrawiam
egzegeta Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Nie powiem złego słowa; dobrze napisane. Z pozdrowieniem
Wojciech Bieluń -Targosz Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Dziękuję za komentarz i przeczytanie mojego wiersza. Pozdrawiam
Nata_Kruk Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2018 Tytuł jest dla mnie 'dworcem' w pojęciu ogólnym, czyli też miejscem, z którego ludzie rozjeżdżają się w różnych kierunkach za tzw. 'chlebem'. Pomiędzy wersami I-szej, widzę porównanie, a właściwie zarzut dla "góry", gdzie o moralność w dobrym wydaniu czasami bardzo trudno. Operujesz sporymi skrótami, ale są do wyłapania, tak mi się przynajmniej wydaje. Podobają mi się wplecione; "iluzja podróży", "nieruchomieje prawda w dalekobieżnej samotności" oraz końcowy dwuwers; "ludzie nie oceniają samych siebie sumienia im szkoda". Całość oceniam pozytywnie, podoba mi się. Pozdrawiam.
Wojciech Bieluń -Targosz Opublikowano 4 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Października 2018 Dziękuję, że znalazłaś czas przeczytać wiersz. Odprowadzałem swoich szkolnych kolegów na podobny dworzec. Pozdrawiam
Wojciech Bieluń -Targosz Opublikowano 4 Października 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Października 2018 dziękuję za głos.
Rekomendowane odpowiedzi