Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Będę go obserwował. Ma byś cieplej w nadchodzących dniach. Dzięki temu jeszcze trochę pożyje.
    • @Rafael Marius Jest w Sekretowie poeta Rafael co tworzył pieśni, treny, sonety niestety wszystkie sylaby pogubił gdy się wpatrywał w dekolt kobiety
    • Drzewa zapadają w zimowy sen, a ja, wracając z odległych, wydeptanych ścieżek, czuję oddech nieba, wilgotny od deszczu i wspomnień. Witasz mnie pocałunkiem; cichym, znajomym- jego smak kryje subtelną gorycz, cichy ból, jak koniec czegoś, co kiedyś lśniło.     Listopad ma inny odcień, pozbawiony słodyczy; przywożę ze sobą marzenia, kruche jak szkło, a ty pozostajesz z cieniami, reliktami przeszłości.     Mogłabym odegrać tę rolę, pozwolić śmiechowi zabrzmieć pusto, mogłabym poddać się oswojonej bliskości,miłości lecz posmakowałam surowych krawędzi wolności.     Teraz pragnę prawdy, która się nie łamie, radości, co nie zna kompromisu; być całą, nieujarzmioną, po prostu być.
    • Pętelko, oj pętelko... Ludzie tu, me uczucia znają Proszą mnie o zaprzestanie Jednak ja tak nie potrafię Chciałabym lecz nie widzę sensu,  w tym czymś co zwiemy życiem   Pętelko, oj pętelko  Czemuś ty mnie polubiła? Czemu tyś mnie w się zgubiła? Lubić cię, o pętelko, jest wielką zgubą dla życia mego Lecz zaprzestać nie potrafię! Zbyt mnie sobą fascynujesz. A dokładniej ty, Samobójstwo, które skrywasz się pod postacią pętelki. Jesteś tak ciekawe że lgne do ciebie A moja ciekawość powoduje że jestem coraz bliżej krzesełka Każdy dzień Oh pętelko, jestem bliżej ciebie Każdy dzień powoduje coraz większe utrapienie Lecz co pocznę? Kiedyś może ciebie uroczyście przywitam, Albo pożegnam raz na zawsze... Tego nie wie nikt. Nawet ja sama.....
    • @Rafael Marius bardzo śliczny i ładne kolory :)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...